Diskusné fórum

Na otázky Vám odpovedá MUDr. Petra Otapkova.

Máte nejakú otázku? Môžete ju adresovať v diskusnom fóre.

Pridaj príspevok

Cysta na vajecniku

Mariana (26.08.2010 14:52)   [Reaguj]
Dobry den,mala som cystu na vajecniku bola naplnena zrazenou krvou som 4 mesiace po laparoskopii,no uz iba s polovickou praveho vajecnika.Indonal som este neuzivala.Chcela by som zacat uzivat Indonal,kedze pomaha zabraneniu vzniku cyst na vajecnikoch v akych davkach by som ho mala brat a ako dlho?A este by som mala otazku co moze zapricinovat vyskyt cysty na vajecniku?Dakujem za odpoved.

RE: Cysta na vajecniku

Admin (27.08.2010 14:07)   [Reaguj]
Dobry den pani Mariana, INDONAL urcite mozete skusit zacat uzivat, bolo by dobre uzivat 2 kapsulky denne po dobu mesiacov, ak je nad 70 kg tak 3 kapsuly. Kura sa moze 2 krat v roku opakovat. Vyskyt cyst moze mat rozne priciny,je dobre si posilnit imunitu.

cysty v prsnikoch

zuzana (24.08.2010 16:35)   [Reaguj]
Dobry den pani doktorka, v juni som absolvovala ultrazvuk prsnikov a nasli mi cysty v oboch 7-8mm. zaciatkom augusta som bola u gynekologa, kvoli bolestiam prsnikov, lebo som sa bala.povedal,ze sa nemam strachovat vraj su male tie cysty a odporucil mi indonal, ale o dva dni na to som zacala krvacat bolo to v strede cyklu 18den. mohlo to byt ovulacne krvacanie alebo menstruacia?trvalo 2 dni intenzivne.nikdy predtym som takyto problem nemala, aj ked mam nepravidelnu menstruaciu (28-38 dhi).prsniky ma dnes zacali boliet a to je 18 den od toho krvacania.chcem sa spytat ci by mi indonal woman pomohol aj pri menstruacii aj pri bolestiach v prsnikoch. dakujem

RE: cysty v prsnikoch

Admin (25.08.2010 12:52)   [Reaguj]
Dobry den Zuzana, Kedze ma Indonal hormonmodulacne ucinky, je napomocny pri predmenstruacnych bolestiach v prsnikoch. Samozrejme, tato bolest je limitujuca, neprijemna a obmedzujuca a dalo by sa to vyriesit aj uzivanim hormonalnej antikoncepcie. Ale aj INDONAL dokaze zranie estrogenu zmodifikovat tak, aby bola pre tkanivo prsnika prijatelnejsia a bolest by mala ustupit.

RE: RE: cysty v prsnikoch

zuzana (25.08.2010 13:12)   [Reaguj]
Hormonalnu antikoncepciu som brala 2 a pol roka, prestala som brat pred dvomi rokmi.Uz by som sa nerada k nej vratila, pretoze si myslim,ze mi mozno dopomohla k vzniku cýst. Je mozne zeby mi INDONAL pomohol natolko,zeby sa mi tie cysty stratili uplne?Dakujem velmi pekne za odpoved.Prijemny den

RE: RE: RE: cysty v prsnikoch

Admin (27.08.2010 14:04)   [Reaguj]
Myslim, ze ano. Co sa tyka cyst v prsnikoch, s INDONALOM mame velmi dobre skusenosti.

Prosím o radu

Lea51 (24.08.2010 08:12)   [Reaguj]
Pani doktorka chcem Vás poprosiť o radu. Užívala som Indonal približne pred rokom opakovane podľa návodu. Mám 58 rokov a na maternici myom . Moja otázka však spočíva v niečom inom. Po doužívaní INDONALU sa mi začali na vonkajších rodidlách zápalové procesy. Vznikne mi tvrdý bolestivý podkožný ako vred, ktorý nikdy nepraskne. Po odznení zápalu mi pod kožou zosstávajú tvrdé hrčky vo veľkosti špendlíkových hlavičiek. Gynekolog povedal, že to nie je HPV vírus a tým to skončilo. Môžte ma usmerniť? Netvrdím, že to spôsobilo užívanie INDONALU, ktorý mi pomohol pri zmenšení myomu o dve tretiny. Ďakujem Vám pekne za odpoveď.

RE: Prosím o radu

Admin (24.08.2010 11:01)   [Reaguj]
Dobry den prajem, kedze nie som gynekolog, ale farmaceut, neviem, ci Vam budem vediet adekvatne poradit. Skusenosti objavenia vredov po dozivani INDONALU nemame chvalabohu zatial ziadne, tak predpokladam, ze to nebude tato pricina. Ked Vam Vas gynekolog s tym nevie pomoct, zajdite koznemu lekarovi.

otázka

Anna (22.08.2010 18:19)   [Reaguj]
Dobrý deň, som mesiac po amputácii prsníka. Momentálne užívam Wobenzym (3x5 tabliet). Chcem sa spýtať či môžem súčasne užívať aj Indonal. Ďakujem za odpoveď.

RE: otázka

Admin (23.08.2010 12:10)   [Reaguj]
Dobry den pani Anna, ano,pripravky mozete aj kombinovat.

Indonal

Adriana (22.08.2010 09:19)   [Reaguj]
Dobrý den! Mala som cystu na vaječníku, brala som tri mesiace Indonal, cysta zmizla, po mesačnej pauze je potrebné trojmesačné užívanie Indonalu zopakovať?Dakujem!

RE: Indonal

Admin (23.08.2010 12:09)   [Reaguj]
Dobry den pani Adriana, nemusite hned po mesiaci, 3 mesacnu kuru postaci zabsolvovat 2-krat v roku.

polypy

helena (14.08.2010 10:51)   [Reaguj]
dobrý deň na preventívnej prehliadke mi lekár našiel na maternici dva polypy užívala som tri mesiace indonal potom som išla na kontrolu, ale polypy mi vôbec nezmizli, lekár povedal že mi ani nezmiznú, mám ďalej užívať indonal? alebo mám ísť na zákrok, kde mi polypy odstránia? Ako dlho sa musí indonal užívať, aby mal pozitívne účinky?

RE: polypy

Admin (15.08.2010 11:31)   [Reaguj]
Dobry den pani Helena, neviem akej velkosti polypy su, a kedze pisete o zakroku predpokladam, ze Vam ho lekar odporucil. Ked nie, nemyslim si, ze treba uvazovat hne o zakroku, pokial Vam polypy nerobia obtiaze a nezvacsuju sa. Co sa tyka uzivania Indonalu, nie na kazdeho ma pozitivne ucinky,je to individualne. Mozno by som vyskusala este 3-mesacnu kuru, pri niektorych diagnozach je mozne uzivat indonal aj dlhodobejsie.

RE: RE: polypy

helena (15.08.2010 12:41)   [Reaguj]
určite budem pokračovať v užívaní indonalu, chcem sa len spýtať, je potrebná dvojmesačná prestávka v užívaní?pred týždňom som ukončila trojmesačné užívanie indonalu mám si dať prestávku alebo mám v užívaní pokračovať? ďakujem

RE: RE: RE: polypy

Admin (20.08.2010 13:23)   [Reaguj]
Dobry den, ospravedlnujem sa za oneskorenu odpoved. Mozete si dat 1-2 mesiace pauzu v uzivani a pokracovat. 3 mesacnu kuru je vhodne si zopakovat 2-krat v roku.

indonal

jarka (12.08.2010 20:08)   [Reaguj]
pocas prveho mesiaca tehotenstva som uzivala indonal,nevedela som ze som tehotna...v pribalovom letaku som sa docitala,ze je vysoko kontraindikovany v tehotenstve...mohlo to plodu poskodit???a ak ano,ako???

RE: indonal

Admin (13.08.2010 09:48)   [Reaguj]
Dobrý deň pani Jarka, nemusíte sa obávať, plodu to určite neublížilo. V príbalovom letáku sa to píše z toho dôvodu, že nebolo urobených dostatok klinických štúdií pri užívaní v tehotenstve. Keďže ste ho potom hneď vysadili, niet sa čoho obávať.

vodová cysta v prsu

Helena (30.07.2010 21:44)   [Reaguj]
Mám dotaz. Našli mi cca 12 mm vodovu cystu v LDQ prsa vodovú cystu. Lekár ma objednl na september. Mám pocit, že sa zvečuje a putuje. Je to možné, alebo je to psychika? Cysta odejde sama, alebo sa odsaje, Diky za odpoved. Helena

RE: vodová cysta v prsu

Admin (02.08.2010 19:06)   [Reaguj]
Dobry den, neviem kedy Vam cystu zistili a po akej dobe Vas lekar objednal na kontrolu. Na cysty v prsnikoch su s Indonalom velmi dobre skusenosti, vyskusajte nasadit si 3-mesacnu kuru.

cysty na maternici

Petra (30.07.2010 16:16)   [Reaguj]
Dobrý deň, chcem sa spýtať či maju vplyv cysty na otehotnenie.. dakujem..

RE: cysty na maternici

Admin (02.08.2010 19:03)   [Reaguj]
Dobry den, cysta nema vplyv na otehotnenie, neohrozuje plodnost.

Myómy

Dáša (29.07.2010 20:02)   [Reaguj]
Dobrý deň, chcem sa opýtať, či Indonal može zapríčiniť zmeny v mesač.cykle. Mám cca 5 rokov myom, ktorý mi pomaly rastie, a za posledný rok od prehliadky sa mi objavili aj ďalšie. Začala som užívať Indonal, teraz beriem 2.balenie, 3 tbl.denne. Prvý cyklus po začatí užívania sa mi skrátil na 20 dní, teraz som už v 36 dni a nič. Som bez partnera,takže tehotná určite nie som. Mám 42 rokov, chcela by som sa ešte vyhnúť hysterektómií.

RE: Myómy

Admin (30.07.2010 11:16)   [Reaguj]
Dobrý deň pani Dáša, Indonal je výživový doplnok a jeho klinické štúdie netvrdia,že by mohol spôsobiť zmeny v menštruačnom cykle. Na Vašom mieste by som informovala Vášho gynekológa, či problém nespočíva v niečom inom.

Otazky ohladom HPV

Zuzana (22.07.2010 17:31)   [Reaguj]
Dobry den, pred nedavnom som zistila ze som HPV pozitivna, uz mam aj Indol 3C, chcem sa opytat, mozem normalne sexualne zit s partnerom? aj ked sme obaja infikovany tak musime pouzivat kondom? alebo ako to vlastne je? ja beriem antikoncepciu. a este alkohol a cigarety maju aky vplyv pre muzov aj zeny. Dakujem vopred.

RE: Otazky ohladom HPV

MUDr. Maličkayová (23.07.2010 08:55)   [Reaguj]
Toto fórum je o Indonale. Ak ste infikovaní HPV kondóm nepomôže, vírus je omnoho menší ako jeho póry.

ak majú obaja partneri HPV

ivka (20.07.2010 11:14)   [Reaguj]
Dobrý deň. Poprosím o vysvetlenie: Mám 39 rokov a zistili mi v júni vysokorizikový HPV - III / presnejšie neviem, ale nie sú to bradavičky /, beriem indonal a na kontrolu idem v septembri. Keďže má určite HPV už aj môj partner, ako je to : ja sa snažím zbaviť sa toho ale on ma vlastne môže znovu nakaziť ? Nerozumiem tomu. A ešte ak som mu robila orálny sex, bojím sa aby som nedostala aj rakov. hrdla, hltana a podobne. Je takáto nákaza častá ? A musíme sa vzdať orálneho sexu ?

RE: ak majú obaja partneri HPV

MUDr. Maličkayová (23.07.2010 08:52)   [Reaguj]
Ak váš partner nemá dokázaný HPV , je vhodné aby ste obaja užívali Indonal Partner. Vyčkajte do kontroly a potom riešte situáciu ďalej.

Objednavka

Jana Jackova (20.07.2010 00:24)   [Reaguj]
Dobry den, objednala som si kapsule indonal 27 maja, peniaze mi boli zobrate s mojho uctu, ziadne tabletky mi nedosli. Snazila som sa kontaktovat na uvedenom telefonom cisle ale ziadna odopoved. Moze ma niekto informovat ako Vase zasielky funguju. Dakujem

RE: Objednavka

MUDr. Maličkayová (23.07.2010 08:46)   [Reaguj]
Zistíme , kde sa stala chyba a napravíme ju. Budete informovaná.

RE: RE: Objednavka

Jana Jackova (04.08.2010 15:11)   [Reaguj]
Mozte mi poskytnut nejake telefonne cislo na ktorom sa mozem kontaktovat prosim. Ziadna odpoved mi nebola zaslana. Chcem poziadat o vratenie penazi.....

hpv

viera (19.07.2010 13:58)   [Reaguj]
dobry den mam cin3 a mam teraz uživat indol3c a mal by ho uživat aj manžel bez lekarskeho vyšetrenia a ma uživat ten isty ako ja dakujem

RE: hpv

MUDr. Maličkayová (23.07.2010 08:43)   [Reaguj]
Otázku na vami zvolený preparát musíte adresovať na iné fórum. Tu sa diskutuje o Indonale.

asi

anonymous (18.07.2010 21:39)   [Reaguj]
Dobrý deň, chcem sa vás opýtať mám jeden prsník vačší ako ten druhý a pod jedným prsníkom sa mi nachádza nejaká hrčka a občas mám bolesti obydvoch prsníkov. Neviete ,čo to môže byť? Mám len 13 rokov tak neviem :) Dakujem za odpoved.

RE: asi

MUDr. Maličkayová (23.07.2010 08:41)   [Reaguj]
Vo vašom veku sa prsníky vyvíjajú , rastú čo môže byť sprevádzané bolesťami, najmä v období pred menses. Rast nemusí byť rovnomerný, je bežné ak je jeden prsník väčší. Vyčkajte, všetko má svoj čas.

neistá

Jana (16.07.2010 17:55)   [Reaguj]
dobrý den,mám taký problém,že na vonkajších rodidlách sa mi objavil pred časom malý akoby krvavý výrastok,Gynekolog konštatoval z jeho strny všetko v poriadku a posla ma na kožné,ale pokiaľ som si dodala odvahu zmizlo to teraz sa mi to objavilo znova na druhej strane,je to stále tam neviem o čo ide,či je to niečo vážne,a čo to spôsobuje,?doteraz som nič podobné nemala

RE: neistá

MUDr. Maličkayová (23.07.2010 08:38)   [Reaguj]
Dodajte si odvahu a ukážte sa kožnému lekárovi. Môže ísť o banálny problém ktorý sa vyrieši.

polypy na maternici

Katarína K. (14.07.2010 09:16)   [Reaguj]
Dobry den, boli mi zistene 2 mensie polypy na meternici.Lekar posudi az po cytologii ako to bude riesit, navrhuje hysteroskopiu. ja som uz mala polyp na krčku v roku 2007 a bol mi odstranený konizáciou (zároveň som mala aj vírus HPV).pomôže mi mesačná dávka Indonal Woman? aké denné dávky si môžem dať? v minulosti mi zabral na HPV vírus. Ďakujem.

RE: polypy na maternici

MUDr. Maličkayová (23.07.2010 08:36)   [Reaguj]
Ak ide o opakované polypy - na krčku , v maternici,odporúčam ich odstránenie a následne Indonal na 3 mesiace, v dávke 2-3 kapsule denne.

vitamíny

ivka (12.07.2010 18:02)   [Reaguj]
Dobrý deň pani doktorka. Min. týždeň mi diagnostikovali HPV III . Začala som užívať indonal. Môžem súčasne s ním užívať aj imunoglukán ? Chcem urobiť totiž maximum pre potlačenie vírusu. (pre silné krvácanie pri menštruácii beriem HAK ). ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

RE: vitamíny

MUDr. Maličkayová (23.07.2010 08:31)   [Reaguj]
Áno , môžete aj pri antikoncepcii.

HPV

Bibiana (11.07.2010 00:08)   [Reaguj]
Dobry den. Chcela by som sa informovat ci mam uzivat nejaky druh indonal ked som mala citologiu na 3ku. Sice teraz mam stale 2ku ale stale sa necitim zdrava,stale mam zapali.Mojmu partnerovi sa objavili male bradivice. Tak ze ci mame spolu uzivat tieto lieky a ake. Vopred dakujem za odpoved

RE: HPV

MUDr. Maličkayová (23.07.2010 08:27)   [Reaguj]
Áno, odporúčam obom Indonal Partner.

svrbenie

michaela k. (08.07.2010 14:02)   [Reaguj]
Dobrý deň, prosím Vás o radu, pravidelne chodievam na gynekologické vyšetrenie, som aj po operácii krčka maternice, ale už dlhší čas sa mi z vonkajšej strany rodidiel objavujú také vriedky a pociťujem neskutočné svrbenie a pálenie, pričom sa mi vytvára aj suchá zhrubnutá koža. Môj gynekolog ma už dlho z toho nevie vyliečiť a ja som veľmi zúfalá, pretože to pálenie a svrbenie je niekedy až neznesiteľné. Odporučili by ste mi ten Indonal ?

RE: svrbenie

MUDr. Maličkayová (23.07.2010 08:11)   [Reaguj]
Ak ide o prejavy klimaktéria , je vhodná kombinácia Indonalu s lokálnou liečbou - najlepšie hormonálnou.

Indonal

Peter (06.07.2010 01:24)   [Reaguj]
Dobry den Pani doktorka chcel by som sa vas opytať na par veci manželke diagnostikovali Nešpecifikovanu dysplaziu krčka maternice bola priata do nemocnice za učelom hyseroskopickeho vyšetrenia a biopsie endometrie + exciziciu z krčka maternice pre sup.nalez -USG hypoechog.utvar cervixu 1x 1,2 cm CT infiltracia cervixu bez prerastania do okolia cytol. negat.!!! po zakroku a naslednej kontrole lekar povedal že maternica musí isť von a že zakrok nebol veľmi uspešny že sa mu to nepozdava hoci histologia bola negativna hned ju aj objednal na hysteroktomiu všetko sa to udialo behom 15 dnoch je to normalne??? môže manželka uživať Indonal? ešte by som vas poprosil o vysvetlenie terminu rozsiahla periorificialna lézia dakujem za odpoved

RE: Indonal

MUDr. Maličkayová (23.07.2010 08:05)   [Reaguj]
Periorific.lézia je ranka okolo otvoru krčka maternice. Môže byť aj kombinácia dobrej cytológie so zlým nálezom na inom mieste genitálu.Aj negatívna histológia môže byť dôvodom na operačné riešenie, je veľa predrakovinových diagnóz, ktoré je dobré podchytiť včas. Indonal Woman je vhodné riešenie po operácii.

ktory?

simo (04.07.2010 00:47)   [Reaguj]
Dobry den.Uz dlhsie mam genitalne bradavice.Aky typ Indonalu mam uzivat kedze som muz.Dakujem

RE: ktory?

Andyy (16.07.2010 13:59)   [Reaguj]
ja z vlastnych skusenosti odporucam Wartex krem. zabral po 3 dnoch

jaja (14.07.2010 16:21)   [Reaguj]
existuje jedine chyrurgicky zakrok bez hospitalizacie.na urologii.vela stastia .

MUDr. Maličkayová (04.07.2010 21:14)   [Reaguj]
Odporúčam Indonal Partner spolu s partnerkou resp. / partnerom /.

HPV

lucia (03.07.2010 14:02)   [Reaguj]
Dobry den mala som dg.laesio cerv.uteri,CIN III.N87.2 stp LEEP konizacii, 20.1.2010 je to v poriadku ked ma pani doktorka poslala sa zaevidovat na onkologiu,mam uzivat indonal?Ak ano v akych davkach a ako dlho?Za odpoved vopred dakujem.

MUDr. Maličkayová (04.07.2010 21:12)   [Reaguj]
Postup vašej lekárky je adekvátny. Ste po zákroku na krčku maternice, pretrvávajú zmeny ktoré treba sledovať v kratších intervaloch a pracovisko ktoré sa venuje gynekologickej onkológii je na to ideálne. Odporúčam 2 kapsuly denne Indonal Partner alebo Woman po dobu 2-3 mesiace.

viera

viera (28.06.2010 21:05)   [Reaguj]
mam hpv a som po operacii pol roka a ž teraz idem na kontrolu tak ma obiednala pani doktorka je to tak vporiadku nemala byt kontrola prv dakujem

RE: viera

MUDr. Maličkayová (02.07.2010 20:59)   [Reaguj]
Ak nie je žiadny problém, kontrola po pol roku je dostatočná.

cysty

lucy (27.06.2010 00:04)   [Reaguj]
Dobry vecer, chcela by som sa Vás spýtať, či je velmi nebezpečna aj vodová cysta...?moja sestra a ja mame cysty na vaječníkoch, ale to mame vrodene a moju sestru museli operovať na vaječnik v 23 rokoch a bojim sa ze aj mna moze, kedze mam cysty na oboch vajecnikoch...

RE: cysty

MUDr. Maličkayová (27.06.2010 22:00)   [Reaguj]
Málo ktoré - ľudovo povedané vodové cysty je potrebné operovať. Veľa z nich praskne a po menštruácii sú preč. O vrodenom probléme sa nedá hovoriť.

Pekny den

Aneta Varigova (24.06.2010 10:29)   [Reaguj]
Chcem sa opytat aky je rozdiel medzi indonal oranzovym balenim a indonal modrym balenim ako si mam vybrat?A ked nemam ziadnu s tych ochoreni,lepsie povedane neviem o nich mozem aj napriek tomu brat indonal,?A este jedna otazka ked doberem jeden cely balicek to mi vobec pomoze,?Ci by som mala brat neustale alebo dlchsi cas ten indonal???Dakujem za odpovede!

RE: Pekny den

MUDr. Maličkayová (27.06.2010 21:58)   [Reaguj]
Oranžový je pre žena a modrý pre mužov. Pre vás ako preventívne užívanie odporúčam po 2 kapsuly denne Indonal Woman po dobu 1 - 3 mesiace.

hpv

susana (22.06.2010 14:57)   [Reaguj]
dobry den chcela by som sa vas opytat ,zistili mi papi.2papi.3 doktor ma nijak neliecil iba mi odporucil indonal partner .mala by som este brat nejake ine tabletky?zvonka medzi vaginov a konecnikom som si nasla take ranky .mozu to byt genitale bradavice ?nemam to stale raz mi to sa ukaze a raz zmiznme.dakujem za odpoved

RE: hpv

MUDr. Maličkayová (27.06.2010 21:53)   [Reaguj]
Genitálne bradavice sa neprejavujú formou raniek, skôr výrastkov. Váš výsledok cytológie je hraničný a iné ako podpora imunity a pravidelné sledovanie nie je potrebné.

Otazka na HPV

Lenka (22.06.2010 09:09)   [Reaguj]
Ak sa u niekoho prejavil HPV formou bradavic a potom na zaklade liecby zmizli, znamena to ze clovek uz HPV nema alebo ich este niekde skryto ma v sebe? Indonal dokaze vyliecit tento HPV virus takze clovek je potom uz uplne zdravy a nema ho v sebe?

RE: Otazka na HPV

MUDr. Maličkayová (27.06.2010 21:51)   [Reaguj]
Zmiznutie bradavíc znamená zmiznutie lokálnych prejavov, nie vírusu samotného. Vírus zostáva, jeho prejavy sa môžu vrátiť.

indonal

eva (17.06.2010 20:17)   [Reaguj]
dobry den. chcem sa opytat , ze indonal treba uzivat kazdy den v tom istom case a pred jedlom?

MUDr. Maličkayová (18.06.2010 21:46)   [Reaguj]
Odporúča sa nalačno, rozdiel v čase nie je podstatný.

Opakované bolestivé cysty na vaječníku

peťa (14.06.2010 16:14)   [Reaguj]
Dobry den,chcem Vas poprosit o radu.Pred dvoma mesiacmi som bola na laparoskopii z dovodu 3cm krvacajucej cysty na pravom vajecniku.Sposobovala mi dost silne bolesti.Den pred operaciou mi cystu potvrdili na prijme,na druhy den pocas operacie tam vraj uz nebola je to mozne? Po vyse mesiaci od operacie mam znova cystu 3,7cm,opäť sposobuje bolesti v pravom boku a v nohe,lekar mi nic nepredpisal,tak uvazujem nad Indonal.Ako mam uzivat dany pripravok a mozem ho uzivat spolu s B-komplexom a Fixit(liek na alergiu na pel).Moze Indonal pomoct pri opakovanych cystach a bolestiach co sposobuju?Vopred dakujem za odpoved

RE: Opakované bolestivé cysty na vaječníku

MUDr. Maličkayová (18.06.2010 21:45)   [Reaguj]
Odporúčam Indonal Woman, 2 kapsule denne. Cysty vznikajú a môžu aj zmiznúť samé, no často sa opakujú v tom istom mieste.Kombinácia s vašimi liekmi je možná.

Prosím vás čo znamená tento text?

nika (12.06.2010 12:06)   [Reaguj]
Po sono vyšetreni Z:myomat parvus,myomat multiplices bez progresie,polypus endomech event intakavitálny myom.Dop.HSK,Prosím vás je nutny ten operačny zákrok?myomy1cm,1,3cm,1,5cm.Dakujem

RE: Prosím vás čo znamená tento text?

MUDr. Maličkayová (18.06.2010 21:43)   [Reaguj]
Plánovaný zákrok je diagnostický - ide o pozretie sa do dutiny maternice a odlíšenie polypu / výrastku výstelky v dutine/ od ďalšieho myomu zasahujúceho do dutiny.

kondylomy

Petra (11.06.2010 09:44)   [Reaguj]
Dobry den, mam 29rokov, objavili sa u mna tento rok kondylomy, dala som sa zaockovat proti hpv silgardom, este mam absolvovat poslednu tretiu vakcinu, uzivame s manzelom obaja indonal partner. chcem sa spytat, po akom case po kompletnom zaockovani je bezpecne otehotniet? moze sa tymto zaockovanim a branim indonalu moj organizmus hpv uspesne zbavit, aj ked som ho uz mala? dakujem pekne za odpoved

RE: kondylomy

MUDr. Maličkayová (18.06.2010 21:39)   [Reaguj]
Ťažká otázka, no robíte pre seba maximum. Mladý , zdravý organizmus sa pomocou vakcín a Indonalu dokáže s infekciou vysporiadať. Gravidita je vhodná po 3.vakcíne kedykoľvek.

Prsníky

Lívia (10.06.2010 10:29)   [Reaguj]
Dobrý deň! Pravidelne chodievam na vyšetrenia prsníkov, pretože užívam HRT. Mám chorobu M.Willebrandt a v mladom veku mi odstránili pre cystu na pravom vaječníku /hnis a krv/ maternicu a obidva vaječníky. Bola to pre mňa veľmi náročná operácia, tak sa lekári rozhodli pre takéto radikálne riešenie. Mám 48 rokov. Tento týždeň som bola na mamograf: V oboch prsníkoch je prítomná takmer úplná tuková involúcia žľ.parenchýmu so zbytkovou žľ. kresbou v ĽP v HMQ a PP retroareolárne, v ĽP na rozhraní MQ pretrváva ložiskový ostro ohraničený slabodenzný útvar rozmerov 14x9 mm, v PP v HLQ je ojedinelý pratencovitý makrokalcifikát priemer 3 mm, bez TU ložiskových opacít a zhlukov patol. mikrokalcifikátov. Záver: Takmer úplná tuková involúcia žľ. parenchýmu, v ĽP na rozhraní MQ pretrváva ložiskový tieň ben. char.- pravdepodobne ide o zbytkový žľ. parenchým, v PP v HLQ mikrokalcifikát ben. char. BI RADS II. Pred 2 rokmi som bola na mamografii a ten útvar v ľavom prsníku bol 1x0,5 cm. Aj teraz aj pred dvomi rokmi mi lekár na mamografii povedal, že je to v poriadku, ale moja gynekologička je z toho akási nesvoja a posiela ma na USG a vraj to budeme nejako riešiť.Utvar sa zväčšil nie zmenšil ako predpokladali. Aj pred 2 rokmi ma hneď poslala pani doktorka na USG, to však nič neukázalo. Chcela by som sa opýtať, ako vlastne vedia posúdiť z mamografie, či je to benigne alebo nie. Veľmi ma to rozhodilo. Ultrazvuk mám až 29.6.2010. Dovtedy sa zbláznim. Ďakujem

RE: Prsníky

MUDr. Maličkayová (18.06.2010 21:35)   [Reaguj]
Kľud, nárast o 4 mm za 2 roky nie je problém. Ak si tento rozmer predstavíte , skutočne malý pohyb ultrazvukovou sondou urobí väčšiu odchýlku. 2 roky sú dlhá doba, ak by išlo o nie dobrú diagnózu, bol by aktuálny výsledok iný. Je bežné po mamografii porovnať výsledok s ultrazvukovým, nakoľko každá vyšetrovacia metóda má svoje možnosti a svoju výpovednú hodnotu. Vyčkajte výsledok ultrazvuku.

kondylomy a tehotenstvo

Monika (04.06.2010 12:39)   [Reaguj]
Dobrý den, prosim vas, zacala som brat indonal.nakolko mi to doporucil moj gynekolog, mam neustale sa objavujuce kondylomy.uz som skusala vselico, a furt sa objavuju,ale len na kozi,nie na sliznici, boli mi aj odstranene pod narkozou takou elektro ihlou, neviem ako sa vola ten zakrok, stale sa vsak tvoria.medzitym som zistila ze mi meska menzes, robila som si test, mozem dalej brat indonal? asi nie vsak? a je to nebezpecne,ze mam kondylomy stale a som tehotna. viete ja som uz aj plakala kvoli tomu,lebo chceme velmi babatko s priatelom planovali sme to,ale nechcem aby sa mu nieco stalo a bolo ohrozene miminko.prosim vas poradte mi co dalej. budem vam velmi vdacna....s pozdravom MOnika

RE: kondylomy a tehotenstvo

MUDr. Maličkayová (08.06.2010 22:08)   [Reaguj]
Ak sú výrastky len na koži , nemusí ísť o HPV. Ak ste gravidná, s Indonalom nepokračujte . Dôležité sú pravidelné kontroly u vášho gynekológa.

kondylomy a tehotenstvo

Monika (17.06.2010 21:16)   [Reaguj]
Ano mam to potvrdene že sú to kondylomy. Takže to beriem tak ,že ked sú to kondylomy, tak je tam aj virus HPV, kontrolu u gynekologa som absolvovala, zatial sa mi nerozširujú, tak gynekolog povedal ze uvidi sa ako to bude pocas tehotenstva ale môže sa to rozmnožiť, v dôsledku oslabenej. imunity, aké riziká potom hrozia? ide len o to, že budú musieť voliť cisarsky rez? dakujem za odpoveď

MUDr. Maličkayová (18.06.2010 21:27)   [Reaguj]
Áno , pri väčšom rozsahu kondylómov je vhodnejší pôrod cisárskym rezom , nakoľko hrozí riziko infekcie pre plod. Nechajte vášho lekára posúdiť, akým spôsobom ukončiť graviditu.

kondylomy a tehotenstvo

monika (18.06.2010 22:12)   [Reaguj]
dakujem vam za odpoved, ešte sa vás opýtam či je možné alebo vobec potrebne nejakym sposobom liecit kondylomy v tehotenstve? akú metodu je vhodne pouzit? alebo sa to nechá tak do konca pôrodu?

andyyx (16.07.2010 14:08)   [Reaguj]
Wartex krem zabral 100% rodila som bez cisarskeho. u dietatka sa HPV virus nepotvrdil

indonal

Ludo (03.06.2010 22:59)   [Reaguj]
dobry vecer, je indonal ucinny aj pri zhubnom nadore hrubeho creva, a ak ano, ktory druh indonalu by ste odporucali, je mozne indonal uzivat aj pocas chemoterapie, alebo nie, aké davkovanie je vhodne( jednorazovo, alebo viac krat pocas dna). Dakujem za odpovede Ludo

MUDr. Maličkayová (08.06.2010 21:48)   [Reaguj]
Odporúčam vám Indonal Man, po dobratí chemoterapie a to 2-3 kapsule denne ráno nalačno .

St. aureus a Indonal

Karla Blahova (01.06.2010 20:34)   [Reaguj]
Uz druhy rok mam cyto ASCUS a kultivaciu Staphylococcus aureus. Uzivam uz siesty krat antibiotika a stale rovnako. Dnes som zacala uzivat Vercef (6. pokus liecby). HPV mam negativne. Mohol by Indonal podporit aj imunitu aby sa ten St. aureus znicil? alebo mi poradte co pridat k liecbe ATB, aby sa podporila, nejake laktobacily, ale ake? Partnera nemam 3r. takze ping-pong infekcia to nie je. Mam 30r a som bezdetna. Dakujem za kazdu radu

RE: St. aureus a Indonal

MUDr. Maličkayová (08.06.2010 21:34)   [Reaguj]
Ak ide o dlhodobý problém , a liečba bola vždy cielená je vhodná lokálna forma, podpora imunity, čo sa týka probiotík resp.lactobacilov - výber je široký a treba vyskúšať , čo vás osloví.

bolest prsnikov a cysta

merina (01.06.2010 13:52)   [Reaguj]
dobry den p.Dr. nepravidelnu menstruaciu mam uz od puberty, k tomu sa pred par rokmi pridali bolesti prsnikov a teraz aj cysty :( vela som o tom precitala, prestudovala, v ziadnom pripade sa nebudem nadzgavat hormonmi.. aj tak to nepomoze.. idem sa vydavat a chcela by som si v zime zalozit rodinu. chcem byt zdrava a bez tychto problemov. chcem sa spytat, ci by INDONAL WOMAN pomohol aj mne? a ak hej, ako dlho ho treba uzivat a na aku dlhu dobu sa zbavim tychto problemov? nechcem to len potlacat, chcem to odstranit :/ vopred dakujem za odpovede. s pozdravom Meri.

RE: bolest prsnikov a cysta

MUDr. Maličkayová (08.06.2010 21:13)   [Reaguj]
Áno , mohol by vám pomôcť Indonal Woman.Užívajte po 2 kapsule denne po dobu 3 mesiacov.

indonal

eva (20.05.2010 20:08)   [Reaguj]
dobry den,chcem sa opytat ci indonal mozem brat spolu s tabletkami inneov. je to vyzivovy doplnok na spevnenie pokozky. za odpoved dakujem

MUDr. Maličkayová (23.05.2010 15:55)   [Reaguj]
Áno , Indonal je možné brať s inými preparátmi.

Je mi lepšie

Mišela (20.05.2010 10:38)   [Reaguj]
Dobrý deň prajem, indonaL som začala užívať v decembri. Mam cystu na vaječníku. Mala som veľmi veľké bolesti, ale môj pôvodný lekár mi neodporúčal operáciu, ale tak tiež mi s tým nič nerobil a na kontrolu som mala ísť o pol roka čo bude teraz. Keďže sa mi to zdalo byť veľmi neskoro, našla som si na internete indonal a objednala. Cítim sa lepšie, prestala som priberať z hormónov a konečne sa mi vrátila aj men. Určite aspoň z vlastnej skúsenosti indonal odporúčam všetkým, ktoré majú podobné probl. alebo sa chcú len chrániť.Ďakujem indonalu.

RE: Je mi lepšie

MUDr. Maličkayová (23.05.2010 15:54)   [Reaguj]
Vďaka za príspevok , teším sa s vami.

HPV IIIA

Andrea (17.05.2010 22:12)   [Reaguj]
Dobry den, doporucili ste mi na horeuvedenu diagnozu nasledovne: Odporúčam vám obom Indonal Partner, rozhodne zdravý spôsob života, vylúčiť škodliviny, stres... Ak plánujete v krátkej dobe graviditu , tak časté kontroly, ak nie, zvážiť operačné skrátenie krčka maternice po predchádzajúcej typizácii vírusu - čiže určení rizikovosti HPV. Indonal sme obaja zacali brat, chcem sa ale spytat aky vyznam a dosledok by malo skratenie krcka maternice - znemoznilo by otehotnenie do buducnosti alebo by iba zeliminovalo a odstranilo virus? Dakujem

RE: HPV IIIA

Eva Héžely (29.05.2010 21:10)   [Reaguj]
Mala som rovnaku diagnozu a po konizacii mi ostal krcok na 3,5-4cm. Mam po 40., chceli sme si urobit s manzelom radost a tehotenstvo som vydrzala so skratenym krckom s medziprestavkami na udrziavani v nemocnici do 38.tyzdna tehotenstva. Narodil sa nam zdravy chlapcek. Nebojte sa Andrejka, vsetko sa da zvladnut, pozrite na nas a moj vek. Konizaciu mi robili v 28 roku a odvtedy je vsetko O.K. Drzim palce E.H.

RE: RE: HPV IIIA

Andrea (21.06.2010 11:22)   [Reaguj]
Dakujem:)

RE: HPV IIIA

MUDr. Maličkayová (23.05.2010 15:53)   [Reaguj]
Konizácia - skrátenie krčka maternice by odstránilo poškodené tkanivo. Gravidite by nič nestálo v ceste.

Otazka

palo (17.05.2010 08:39)   [Reaguj]
Dobry den Pani doktorka V okolí penisu s mi vyskytli bradavice,ale postupne pozorujem ich ustupovanie.Začínam brať indonal a zatial som lekára nenavštívil ale v blízkej budúcnosti sa chystám.Ak mi môžte poradiť približne o aký typ HPV môže íst? Ďakujem

RE: Otazka

MUDr. Maličkayová (23.05.2010 15:50)   [Reaguj]
Zistiť podtyp HPV je možné len laboratórne,berte ďalej Indonal až do úplného vymiznutia kondylómov.

pravda

lucia (16.05.2010 18:25)   [Reaguj]
dobry vecer pani dochtoka.spzorovala som si v mieste kde ma to svrbelo take ako bradavicka.A svrbi to a zvedcuje sa to.uz viac krat som to ukazovala gynekologovi.a on nic tam nevidi.ale ja vydim ze sa to zvedcuje a svrbi to.mam strach ze je to ono.a mi sa pokusame o babo.a co mam teda robit.ked sa mi to prenese az do vnutra uplne.preto som sa pitala ci sa daju zistit cytologickym vysetrenim.to bolo v poridku.som s toho psychicky na dne

RE: pravda

MUDr. Maličkayová (23.05.2010 15:47)   [Reaguj]
Z popisu zrejme nejde o kondylómy, verte svojmu lekárovi . Svrbenie je asi iný problém, ten treba riešiť.

tehotenstvo

lucia (15.05.2010 20:11)   [Reaguj]
dobry vecer.moze sa indol brat aj v tehotenstve?

RE: tehotenstvo

MUDr. Maličkayová (16.05.2010 17:25)   [Reaguj]
Nie, neodporúča sa počas gravidity .

otazka

lucia (15.05.2010 17:29)   [Reaguj]
dobry den.mam otazku.moze ukazat cytologiu v poriadku a pritom mat kondylomy?alebo ked su tak cytologia to ukaze?som s toho akasi neista.

RE: otazka

MUDr. Maličkayová (16.05.2010 17:24)   [Reaguj]
Kondylómy sú po prvé viditeľné a po druhé nemusia súvisieť so zhoršenou cytológiou.

HPV

andrej (13.05.2010 06:36)   [Reaguj]
Dobry den,gynekolog odporucil mojej partnerke uživat INDONAL,chcem sa spýtať či ho mam spoločne s nou užívať aj ja.

MUDr. Maličkayová (14.05.2010 21:34)   [Reaguj]
Ak ho má partnerka na HPV tak rozhodne áno . Ak na iné problémy , môžete preventívne Indonal Mann.

infekcie

Lucia (10.05.2010 16:24)   [Reaguj]
dobry den pani dochtorka.Mam stale opakovane vaginalne infekcie.preto chcem vediet ci nemam uzivat indol 3 pretoze lieky na imunitu mi moc nepomahaju

RE: infekcie

MUDr. Maličkayová (14.05.2010 21:32)   [Reaguj]
Odporúčam spolu s posilnením imunity , braním probiotík aj cielenú liečbu podľa výsledkov kultivácií.

rada

anonymous (06.05.2010 11:28)   [Reaguj]
dobry den pani doktorka, bola som na vysetreni a mala som taketo vysledky..v pravej axille Lu nezvacsene, na pravom prsniku rozh. HQ hypoechogenny utvar 3,5 mm, charakteru FIA. od novembra do januara som brala indonal woman.februar a marec som nebrala...a teraz v maji som ich zacala brat, chcem sa opytat ci mam znova vybrat cele trojmesacne balenie? na kontrolu chodim kazdy pol rok..aj v druhom prsniku ma pobolieva obcas nizsie pod pazuchou s boku..aj chcem sa opytat ci mozem s tymto chodit do solaria?dakujem

RE: rada

MUDr. Maličkayová (14.05.2010 21:29)   [Reaguj]
Indonal môžete brať opakovane - tri mesiace, solárium neodporúčam.

otazka

andrea25 (04.05.2010 15:12)   [Reaguj]
Dobry den,co by sa stalo, keby som sa dala zaockovat proti tetanu a bola by som tehotna? S manzelom sa totiz pokusame o dieta. A zaockovat som sa mala dat uz pred rokom, ale koli teplotam som nemohla. Dakujem za vasu odpoved.

RE: otazka

MUDr. Maličkayová (14.05.2010 21:26)   [Reaguj]
Očkovanie v gravidite sa neodporúča.

antikoncepcia

simi (30.04.2010 14:16)   [Reaguj]
Dobrý deň, užívam antikoncepciu Belara (schéma užívania 21/7)cca 1,5 roka. Doteraz bolo všetko v poriadku ale tento cyklus som dostala menštruáciu po 2 týždňoch užívania. Ešte mi ostáva doužívať 7 tabletiek. Doteraz som dostávala menštruáciu až počas 7-dňovej pauzy. Myslíte, že je to nomálne? Ďakujem

RE: antikoncepcia

MUDr. Maličkayová (01.05.2010 22:35)   [Reaguj]
Nie je to v poriadku , príčin môže byť niekoľko: chyba v užívaní , stres , cestovanie , dieta, vírusové ochorenie...

myom,cysta

Ada (30.04.2010 10:12)   [Reaguj]
Dobrý deň,chcela by som sa opýtať,či mi pomôže Indonal Woman.Mám 5 cm cystu na vaječníku a dva myomy na maternici.Jeden má 3x2cm a druhý 2x2cm.Ten menší myom mi jemne deformuje dutinu.Začala som po cykluse jemne krvácať.Dostala som lieky na zastavenie krvácania a vitamín Thiamin.Doktor je za operáciu maternice.Odmietam to a chcem sa tomu vyhnúť.Pomôže mi liek Indonal na zmensenie myomu,aby mi nedeformoval dutinu? ďakujem

RE: myom,cysta

MUDr. Maličkayová (01.05.2010 22:26)   [Reaguj]
Pokiaľ sa chcete vyhnúť operácii, alebo aspoň odsunúť rozhodovanie, skúste Indonal Woman.

RE: RE: myom,cysta

Alena (23.07.2010 21:50)   [Reaguj]
dnes som bola u gynekológa absolvovala som ultrazvuk , odber kry a magneticky rezonancia boli mi zistene cysty na vaječníku / nie su zhubne /podotýkam ze som po opreraci maternici pred piatimi rokmi lekárka mi povedala ze musím ist na operáciu na moju otazku ze či nie sú lieky ktorými by sme oddialili operáciu sa vysmiala . Myslite ze by som mala skusit Indonal . na kontrolu k lekarke mam ist az v novembri alebo keby mi bolo zle . Dakujem za skoru odpoved

Pridaj príspevok (reakcia)

RE: polypy na maternici - MUDr. Maličkayová (23.07.2010 08:36)
Ak ide o opakované polypy - na krčku , v maternici,odporúčam ich odstránenie a následne Indonal na 3 mesiace, v dávke 2-3 kapsule denne.
[Zrušiť reakciu]
Meno: (zobrazuje sa)
E-mail: (slúži na zaslanie odpovede, nezobrazuje sa)
Nadpis*:
Text*:

Prihlásenie / Registrácia skladzdravia_banner

Radíme Vám...

Na otázky Vám v zastúpení MUDr. Maličkayovej odpovedá magistra farmácie Petra Podolayová. Máte nejakú otázku? Môžete ju adresovať v diskusnom fóre.