Poradňa

Napísať príspevok
X Pridať príspevok
Toto meno sa zobrazí v poradni
 
X Pridať príspevok
Odpoveď na tému:
Toto meno sa zobrazí v poradni
 
19412myomymarta (28.07.2016 12:25:12)

Dobry den, prosim vedeli by ste mi poradit, ci Idonal zabera aj na zmensenie pripadne zmiznutie myomov? Dakujem

odpovedať
19410kurkuminyAndrea (22.07.2016 12:24:32)

Dobrý deň prosím chcem sa spýtať či kurkumin nezvyšuje hladinu estrogenov, a nie je nebetpečný pri rakovine prsnika.

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Ilona HEGEROVÁ (22.07.2016 18:38:09)

Hladinu estrogenů kurkumin nezvyšuje

19408Indonalu opakovanie Ivana (13.07.2016 21:02:46)

Ak potrebujem zopakovať užívanie indonalu skôr než sú 3 mesiace dá sa to? Ďakujem

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Ilona HEGEROVÁ (14.07.2016 18:03:35)

Nebála bych se toho...i když výrobce doporučuje interval á 3 měsíce

19406Opakovanie cykluIvana (12.07.2016 23:37:02)

Dobrý večer rada by som sa opytala po akom čase je možné opakované užívanie indonalu? Po vymiznuti jednej cysty zistil lekár ďalšiu a preto by som rada opakovala užívanie.dakujem

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Ilona HEGEROVÁ (13.07.2016 20:34:47)

Ano . Indonal je možné opakovat ideálně po 3 měsících pauzy

19404Indonal PartnerDagmar (10.07.2016 17:28:23)

Dobrý deň, mám 50 rokov, som už 4 roky bez menzesu a začala som užívať Indonal Partner kvôli HPV pozitívnemu gynekol. nálezu. Asi tretí deň po začatí užívania 1x 2 tbl. som sa začala cítiť zle, bolí ma hlava, mám problém s pozornosťou a je mi mierne zle aj na žalúdok. Indonal som už brala, cca pred 2 rokmi, vtedy som takéto pocity nemala, ale ku koncu tretieho mesiaca užívania som opäť dostala menzes ( po viac ako roku v menopauze). Mám ho ďalej užívať ??Ďakujem.

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Ilona HEGEROVÁ (11.07.2016 10:29:55)

Pokud si jste jistá, že Vaše potíže nezpůsobuje nic jiného, Indonal vysaďte.

19402pohaviekatka (02.07.2016 10:43:53)

Dobry den pani doktorka. Moue sa narodit chlapec aj v pripade; ze pohavny styk sme mali 3 dni pred ovulaciou? Vdaka

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Ilona Hegerovà (03.07.2016 21:55:36)

Ano s největší pravděpodobností může

19400Polypy v materniciKatarína (30.06.2016 10:31:34)

Dobrý den, na preventivnej prehliadke mi lekar nasiel polypy v maternici, na kontrolnom USG o dva mesiace, po dvoch menzesoch , to lekar potvrdil:vo funde dva endometr. polypy o priemere 5mm. Odporucil mi kyretaz na jednodnovej chirurgii. Subj. mojim jedinym problemom bola silna menstruacia prve dva dni, inak je pravidelna. Zabudla som sa ho spytat, ako je tento stav akutny, ci mam ist co najskor na zakrok, alebo mozem v sept.-okt., teda po lete. Hrozi nejake riziko za par mesiacov?Je tento zakrok spojeny s hysteroskopiou?Mám 37 rokov, jedno dieta, viac neplanujem.

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Ilona HEGEROVÁ (30.06.2016 15:53:56)

Endometriální polypy bývají cca v 95 % benigní záležitost. Odklad výkonu o 3 měsíce většinou žádné riziko nepřináší . Ideálním řešením k jejich odstranění je metoda hysteroskopie...t.j. eletrokoagulační ablace polypu pod kontrolou zraku

19398vedľajšie účinkyMartina (28.06.2016 13:10:43)

Dobrý. Chcela by som sa opýtať, či je normálne, že po užití indonalu forte, pociťujem nával tepla v dolných a horných končatinách. Trvá to asi pol hodinu. Užívala som ho ráno a večer po jednej tablete.Ďakujem.

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Ilona HEGEROVÁ (29.06.2016 21:06:18)

Standardně si uživatelé Indonalu na podobné potíže nestěžují

19395EndometriozaLudmila (21.06.2016 09:27:48)

Dobry den, chcela by som Vas poziadat o radu. Mam 30 rokov, som bezdetna. V septembri 2015 mi bola laparoskopicky odstranena endometr. cysta z laveho vajecnika, ktora sa vsak uz v novembri 2015 zacala objavovat opat. Zaciatkom juna 2016, nakolko sa cysta pomaly zvacsovala po kazdom menzese, som podstupila opat LSK, pri ktorej mi boli odstranene aj zrasty a doktor vykonal hlbsi zaber pri odstraneni cysty do vajecnika, a dalej este bolo zistene, ze lavy vajcovod mam prechodny a pravy (pravy vajecnik nemam postihnuty endometriozou) je prechodny len z casti. Laboratorne histologicke vysledky potvrdili, ze ide o endometriozu, ktoru ale asi inde ako na vajecniku nemam. Bola mi teraz pri najblizsom menzese (ktory by som mala dostat do tyzdna) doporucena hormonalna liecba injekciami Decapeptyl depot (vyvolanie umeleho prechodu na 3-6 mesiacov), pripadne branie hormonalnej antikoncepcie s nizkym obsahom estrogenov. Pocula som o liecbe endometriozy dienogestom, myslim produktom Visanne. Akejkolvek hormonalnej liecby sa vsak obavam vzhladom na jej neziaduce ucinky. Mam totiz varixy, hladinu hormonov asi nie uplne v norme, nakolko od 12 r. mam problematicku mastnu aknoznu plet aj doteraz a v neposlednom rade cystu na prsniku, s ktorou pravidelne chodim na kontroly a som sledovana, nakolko moja babka zomrela na rakovinu prsnika. V minulosti mi kozna lekarka kvoli akne doporucila brat HAK, ale vzhladom na varixy a mozne zvacsenie cysty v prsniku od toho ustupila. Momentalne nemam partnera, s ktorym by som riesila tehotenstvo a neviem, ako postupovat dalej v mojej situacii ... Co by ste mi doporucili vzhladom na vsetky okolnosti a moje obavy z neziaducich ucinkov? Nechcem nic podcenit a v buducnosti si nieco vycitat, ani, co sa tyka moznosti otehotnenia v buducnosti, ani recidivy endometriozy, ale ani vyvoja inych ochoreni. Bojim sa hlavne, aby hormonalna liecba nemala v buducnosti vplyv hlavne na rozvoj rakoviny prsnika a trombozy. Mam postupit umely prechod, branie kombinovanej HAK s nizkym mnozstvom estrogenov, alebo ten Visanne ? Je nutne nasadit liecbu uz hned v prvy cyklus po vykonanej LSK, alebo staci az pri pripadnom podozreni, ze sa cysta opat zacala objavovat ? Dakujem

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Ilona HEGEROVÁ (21.06.2016 20:48:04)

Asi Vás odpovědí zklamu. Vaše dotazy musí posoudit ve specializované gynekologické poradně lékař ,který Vás konkrétně zná...nikoliv anonymní internetová poradna. Osobně mám u svých pacientek velmi dobré zkušenosti s Visanne.

19394pohlavieKatka (20.06.2016 19:26:27)

Pani doktorka; je pre pohavie dietata naozaj urcujuce; ci bolo pocate pred ovulaciou alebo v case ovulacie? Vdaka

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Ilona HEGEROVÁ (21.06.2016 20:42:37)

Ne není . Pro pohlaví je určující kombinace pohlavních chromozomů. Plánovat pohlaví dítěte koncepci před anebo po ovulaci je velmi nespolehlivé