Poradňa

Napísať príspevok
X Pridať príspevok
Toto meno sa zobrazí v poradni
 
X Pridať príspevok
Odpoveď na tému:
Toto meno sa zobrazí v poradni
 
19357HPV VIRUSMeidelline (25.04.2016 12:49:12)

pekny den vam prajem prosim vas o vas nazor.mam Hpv v pociatocnom stadiu-L sil.moj lekar mi hned navrhol konizaciu krcka a aj ockovanie.v pravom rade sa chcem opytat ci sa da toto prve stadium lecit aj inou formou ako hned operovat.lebo lekar mi nenavrhol ine moznosti ale hned zakrok.preto sa pytam lebo viacero zien ma odhovara od zakroku ze nech skusim alternativu nejaku ze mnoho zien sa uz viliecilo a nemuselo ist na zakrok.odporucali mi nejake vaginalne gulicky ktore obsahuju nejake liecive vytazky z rastlin.takze neviem ci sa na to dat...... Dalsia vec je ockovanie tiez sa pytam ci je to potrebne ked ten virus uz mam.niekto mi poviem ze je to uz zbytocne a moj lekar zas ze to musim atd...neviem co robit takujem vopred za odpovede.

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Ilona HEGEROVÁ (26.04.2016 17:02:04)

Vaše otázky jsou bez znalosti Vaší osoby konkrétně / věku, parity, nálezu předchozích cytologií, tvaru děložního hrdla, výsledku HPV testace.../ poctivě nezodpověditelné. Nicméně předpokládám, že Váš gynekolog tyto informace má a rozhoduje se podle nich. Obecně : 1.na základě jednoho nálezu OC L SIL není nutno hned provádět konisaci. 2. Vakcinace proti HPV lze provádět i u žen s HPV...a to s efektem. 3. Indonalem Partner jistě nic nepokazíte, zvláště budete-li jej užívat oba sexuální partneři.

19354NeplodnostSisi (23.04.2016 21:21:30)

S priatelom sa uz 3 roky snazime o babo..zial aj napriek dobrym vysledkom,clostyl...sa nedari.pred 8 mesiacmi sa vsak podarilo ale v 3tt samovolny potrat...odvtedy nic.moja otazka je,ze si mysllite,ze sa nam uz nepodari nikdy pocat?existuje moznost,ze len raz som zostala nakratko tehotna?dakujem

odpovedať
Odpoveď od: MUDr.Ilona HEGEROVÁ (24.04.2016 17:35:01)

Milá Sisi, s Vaší otázkou se obraťte na svého gynekologa, který Vás zná a může vyšetřit, nikoliv do anonymní indonalové poradny

19353OtazkaAnonym (23.04.2016 00:24:37)

Dobry, mam otazku ak som panna a skusali sme to druhy krat no stale to bolelo, jasne ze krvacam po tom a nedosli sme az po koniec a neurobil sa do mna.... Je moznost otehotnenia? Dakujem za odpoved

odpovedať
Odpoveď od: MUDr.Ilona HEGEROVÁ (24.04.2016 17:33:18)

Pokud jste styk neměli nijak chráněný, tak ano, možné to je.

19351Krvacanie pri palcovaniTimea (20.04.2016 14:12:23)

Dobry den. Chcela by som sa poradit , opytat mam treti den po menstruacii a dnes ked ma priatel palcoval mal prsty od krvi ale nebolaa to cista krv ale takaa spojena s vytokom od čoho to môže byť????? Velmi sa bojim .......pohlavny styk sme uz mali :)

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Ilona Hegerová (20.04.2016 18:02:36)

Pravděpodobně se jedná o zbytky menstruační krve z poševní klenby...nicméně vyloučit nejde ani zánět pochvy či mechanické poranění. Pokud krvácite stále, je určitě na místě návštěva vašeho gynekologa.

19347OvestinEva (13.04.2016 21:47:23)

Som v menopauze. Lekar mi potvrdil atrofiu pošvy, nakolko mam palenie a problem pri pohlavnom styku. Predpisal mi Ovestin masť. Je to hormonalna masť. Bojim sa vedľajších následkov, a k hormonalnej liečbe nie som veľmi dôverčivå. A mastičku musîm brať pravidelne, alebo podľa potreby? Stačî tak 2x do týždňa? K aj

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Ilona Hegerová (17.04.2016 08:33:20)

Určitě se Ovestinu lokálně nebojte . Je velmi účinný s minimálními vedlejšími riziky. Aplikovat mnohdy stačí i 1x týdně...i když pro rychlejší nástup efektu je lépe 2x týdně a první balení určitě pravidelně .

19346IsoprinosineGabriela (12.04.2016 15:50:43)

Dobry den,chcela by som sa Vas opytat, ci Isoprinosine na imunitu ovplyvnuje ucinky HAK? Dakujem

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Ilona Hegerová (17.04.2016 08:29:10)

Isoprinozitol účinky antikoncepce neovlivňuje

19344AntikoncepciaTatiana (10.04.2016 09:08:54)

Dobry den, chcela by som sa spytat, zacinam uzivat antikoncepciu Mistra, no neviem ci ju mozem zacat uzivat prvy den krvacania, alebo uz ked zacne spinenie pred krvacanim. Dakujem vopred za odpoved

odpovedať
Odpoveď od: MURr. Ilona Hegerová (11.04.2016 07:14:34)

Ideálně je začít užívat první den skutečného krvácení nikoliv špinění .

19342trombofilné mutácieJana (30.03.2016 09:26:32)

Dobrý deň, v auguste som prekonala trombozu s embolizáciou do plúc, na hematológii mi robili testy a výsledky boli: PAI-1 (mutácia 4G/5G) výsledok heterozygot 4G/5G a GPIa(mutácia C807T) výsledok heterozygot. Znamená to, že budem musieť do konca života užívať lieky na riedenie krvi? ďakujem za odpoveď.

odpovedať
Odpoveď od: MUDr.Ilona Hegerová (30.03.2016 14:26:04)

Na základě Vámi udaných výsledků si to nemyslím...nicméně zeptejte se přímo na hematologii, kde jste kompletně vyšetřena a dynamicky sledována...nikoliv v indonalové poradně .

19339Po konizaciiMichaela (29.03.2016 19:21:59)

Dobry den.Som 7dni po konizacii leep metodou,nemam krvacanie ale spinenie a mam zapachajuci vytok. Neviem ci je to kvoli zakroku alebo sa tvori zapal. Je vhodne zacat uzivat vag cipky cicatridina alebo laluna? Obj som si taktiez indonal pre zeny ako prevencia. Dakujem za odpoved

odpovedať
Odpoveď od: MUDr.Ilona HEGEROVÁ (29.03.2016 21:38:48)

Cicatridinou či jinou lokální léčbou / Feminella hyalosoft.../ obsahující kyselinu hyaluronovou po konisaci určitě nic nepokazíte, nicméně pokud by se rozvíjel zánět, příliš Vám nepomůže. Pokud by se zapáchající výtok zvýrazňoval, je určitě na místě vyhledat lékaře, který výkon prováděl nebo Vás k němu odesílal. Indonal partner je určitě v dané indikaci v pořádku.

19338PrstovanieRia (29.03.2016 00:05:15)

Dobry den,mozem sa spytat? Som este panna a dnes ma priatel prvy krat prstoval a citila som pri tom bolest a bolo mi to neprijemne. Moze ma prstovanie boliet? Alebo je nieco so mnou zle?

odpovedať
Odpoveď od: MUDr.Ilona HEGEROVÁ (29.03.2016 21:34:55)

Odpověď na Vaši otázku hledejte u svého gynekologa. Jen tak se dočkáte opravdu objektivní odpovědi.