Poradňa

Napísať príspevok
X Pridať príspevok
Toto meno sa zobrazí v poradni
 
X Pridať príspevok
Odpoveď na tému:
Toto meno sa zobrazí v poradni
 
19733Indonal a krvný tlakRenáta (17.10.2017 09:37:54)

Dobrý deň, užívam Indonal woman, pretože mám myómy na maternici. Chcem sa opýtať, či Indonal neznižuje krvný tlak, pretože trpím dlhodobo nízkym tlakom, momentálne čakám na vyšetrenia, pretože mávam kolapsy. Iné lieky zatiaľ neužívam. Takisto by som chcela vedieť, či sa môže Indonal užívať pri srdcovej arytmii. Ďakujem.

odpovedať
Odpoveď od: MUDr.Ilona HEGEROVÁ (17.10.2017 16:49:05)

Kontraindikaci užívání Indonalu v souvislosti s poruchami krevního tlaku či srdeční frekvence výrobce neudává. Úplně si neumím přestavit mechanismus, jakým by to I3C z křížatých rostlin dokázal ovlivnit.

19731myomy Zuzana (16.10.2017 13:09:57)

Dobry den chcela by som sa opytat bola som u gynekologa a povedal mi ze mam cistu na pravom vajecniku a musim ist na operaciu ale radia mi nech vyskusam Indonal a nech skusim odmietnut operaciu a moja cysta ma 9 cm na 7cm neviem co mam robyt ale najradsej by som obysla tu operaciu a ciatala som ze sa to vela zenam podarilo len bojim sa ze sa bude doktor na mna hnevat ak mi poradite budem rada dakujem

odpovedať
Odpoveď od: MUDr.Ilona HEGEROVÁ (16.10.2017 19:42:31)

Pokud Vás Váš gynekolog posílá s tak velkým cystickým útvarem na operaci...asi má důvod. Indonal má význam u funkčních /často se i opakujících/ cyst na vaječnících jako 'potravinový doplněk' nikoliv jako metoda léčby ! U takto velké patologie může být i riziko onkologického zvratu či uskřinutí 'cévní stopky' vaječníku. Akutnost odeslání k operační léčbě musí posoudit zodpovědný lékař, který Vás řádně vyšetřil...nikoliv neznalý a často anonymní 'rádce' na internetu.

19729TestosteronLubka (15.10.2017 16:44:13)

Dobrý deň, dokáže inodal znížiť hladinu testosterónu pri PCO? Ak áno ako dlho trvá efekt? Aký ma vplyv na ostatné hormóny? Ďakujem za odpoveď

odpovedať
Odpoveď od: MUDr.Ilona HEGEROVÁ (15.10.2017 19:17:48)

Pokud vím, výrobce neudává indikaci snižování testosteronu potravinovým doplňkem Indonal. Korekce hormonální 'dysbalance' se týká metabolitů estrogenu.

19727AntikoncepciaNika (13.10.2017 13:56:58)

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať užívam antikoncepciu a 2,5 hodiny po užití antikoncepcie som mala redšiu stolicu, iba raz, nebola to ako zvyčajne, keď je hnačka, je potrebné aby som užila ďalšiu tabletu, alebo nie? Ďakujem veľmi pekne

odpovedať
Odpoveď od: MUDr.Ilona HEGEROVÁ (13.10.2017 18:48:52)

Pokud se nejednalo vysloveně o průjem, stačí užívat antikoncepci dále podle plánu bez specifičností.

19725indonal a planovane tehotenstvoDorka (29.09.2017 10:59:37)

Dobry den, pred cca 3 mesiacmi som douzivala 3 mesacnu kuru Indonal Partner kvoli prevencii HPV (v marci 2017 som kvoli zmenam na krcku sposobenym HPV podstupila konizaciu). S partnerom planujeme babatko, docitala som sa ale ze Indonal nie je vhodny v tehotensve. Chcela by som sa spytat, ci ho mozem uzivat pred otehotnenim, resp ci by mohol nejako poskodit plod v prvych tyzdnoch, nez by som zistila pripadne tehotenstvo a Indonal vysadila? Dakujem vopred za radu. Pekny den zelam.

odpovedať
Odpoveď od: MUDr.Ilona HEGEROVÁ (30.09.2017 23:40:54)

Indonal se skutečně nedoporučuje používat v těhotenství. Problém není ani tak v jeho rizicích pro plod, jako spíše v neexistujících studiích, které by potvrzovaly jeho bezpečnost během gravidity. Obecně se doporučuje dělat po 3 měsících užívání Indonalu minimálně 3 měsíční pauzu. Pokud byste otěhotněla při další 'kůře' Indonalu a po zjištění gravidity / kolem 1.dne vynechání menses / Indonal hned vysadila...nemyslím, že cokoliv riskujete.

19720otázkaJudy (26.09.2017 09:23:20)

Dobrý deň! Môj gynekológ mi povedal že na maternici mám zo zadu malí myóm jedná sa o mm-e a on mi povedal že to je ešte nič no ale maminka mala a jej vybrali maternicu a ja sa bojím od toho lebo babetko ešte nemám a gynekológ navrhol aby som si vyskúšala Indonal, ale teraz neviem aký mám užívať a či mi to pomôže s tým myómom ?

odpovedať
Odpoveď od: MUDr.Ilona HEGEROVÁ (26.09.2017 16:34:11)

Určitě se nebojte...malý svalový uzel / myom / v děloze má velmi mnoho žen a dnešní doba už naštěstí není o zbytečně radikálních operací. Vyzkoušejte Indonal for woman na 3 měsíce, Určitě tím nic nepokazíte...stačí, když myomek neporoste.

Odpoveď od: Judy (26.09.2017 18:47:40)

Ďakujem pekne ste Zlata

Odpoveď od: Judy (26.09.2017 18:50:14)

A keď mám vyše 70kg tak mám brat 3 tabletky denne?

Odpoveď od: MUDr.Ilona HEGEROVÁ (27.09.2017 16:09:42)

Ano. Nad 70 kg 3 tobolky denně 3 měsíce

19718Genitalne bradavice Kristína (20.09.2017 21:10:14)

Dobrý deň mám Genitalne bradavice pri analnom otvore gynekologicka mi ich potiera nejakým roztokom. Je vhodné si kúpiť niečo od idonal a co napríklad?

odpovedať
Odpoveď od: MUDr.Ilona HEGEROVÁ (22.09.2017 18:19:27)

Při výskytu condylomat alias genitálních bradavic se nejvíce doporučuje Indonal Partner for woman s obsahem resveratrolu.

19716OmaritSofia (13.09.2017 21:09:14)

Dobrý večer, chcela by som sa opýtať či lieky Omarit na alergiu znižujú, alebo nejakým spôsobom ovplyvňujú účinok antikoncepcie? Ďakujem za odpoveď.

odpovedať
Odpoveď od: MUDr.Ilona HEGEROVÁ (14.09.2017 18:45:11)

Ne. Antihistaminika účinnost antikoncepce nesnižují

19710Supraxnikola (10.09.2017 20:15:15)

Dobry vecer,chcela by som sa opytat ci antibiotika Suprax znizuju ucinnost antikoncepcie Ebelya ?dakujem pekne.

odpovedať
Odpoveď od: MUDr.Ilona HEGEROVÁ (10.09.2017 22:57:20)

Ano , cefalosporiny jako i jiná antibiotika mohou snížit účinnost antikoncepce

Odpoveď od: Nikola (11.09.2017 09:15:18)

Ďakujem pekne za odpoveď, mám ešte jednu otázku, myslíte si, že je možné otehotnieť, aj vtedy keď medzi užitím antibiotika supraxu a antikoncepcie bol jedenásť hodinový rozdiel, a môj partner do mňa neejakuloval? ďakujem krásne

Odpoveď od: MUDr. Ilona HEGEROVÁ (11.09.2017 09:44:57)

Pravděpodobnost otěhotnění je malá

Odpoveď od: Nikola (11.09.2017 14:36:35)

ďakujem pekne za odpoveď, prepáčte, že vás toľko ruším, ale je možné že počas užívania antikoncepcie a antibiotika môže dôjsť k špineniu, a či by som mala kontaktovať svojho lekára špinenie bolo veľmi slabé, antikoncepiu beriem vždy pravidelne bez vynechania, ďakujem

Odpoveď od: MUDr.Ilona HEGEROVÁ (11.09.2017 19:36:50)

Špinění - spotting - je při současném užívání antikoncepce a antibiotik časté

19706IndonalDagmar (06.09.2017 14:25:54)

Dobrý deň, dneska som navštívila svoju gynekologičku a tá mi našla na maternici nejaký malý výrastok, bohužiaľ v tom momente som skoro nedávala ani pozor trochu ma vystrašila tak som aj zabudla ako ho nazvala ale cysta to nebola určite mám dojem že to bol asi folikul no neviem. Každopádne poradila mi aby som si kúpila indonal avšak neviem ako by som si ho mala dávkovať mám to brať tak že mi treba tie 2 tablety denne alebo len 1 ?

odpovedať
Odpoveď od: MUDr.Ilona HEGEROVÁ (06.09.2017 19:51:12)

Možná byste se měla své gynekoložky znovu zeptat, o co vlastně šlo. Folikuly jsou fyziologické jevy na vaječnících a není třeba je léčit. Pokud by šlo o svalový nádorek - myom, pak záleží na jeho velikosti a uložení. Na polyp děložní sliznice by Indonal neměl žádný vliv... Nicméně dávkováním dle hmotnosti : do 69 kg 2 tob. denně , nad 70 kg 3 tob denně / na 3 měsíce /, byste neměla nic pokazit

Odpoveď od: Dagmar (07.09.2017 13:39:45)

Dakujem velmi pekne za info este mam jednu otazku - kedze mam prist o 6 mesiacov na kontrolu staci ked to budem brat tie 3 mesiace na ktore to je urcene alebo az pokym nepojdem na kontrolu? Uz som si objednala 120 capsulove balenie

Odpoveď od: MUDr. Ilona HEGEROVÁ (08.09.2017 05:37:29)

Ano , 3 měsíce se standardně doporučuje užívat , následně pak minimálně 3 měsíce pauza