Poradňa

Napísať príspevok
X Pridať príspevok
Toto meno sa zobrazí v poradni
 
X Pridať príspevok
Odpoveď na tému:
Toto meno sa zobrazí v poradni
 
19370vplyv indonaluDagmar (22.05.2016 12:51:11)

Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o radu... s manželom sa pokúšame o dieťatko, žial zatiaľ som absolvovala dvakrát kyretáž.. naposledy počas veľkonočných sviatkov. Odvtedy som dostala menštruáciu iba raz minulý mesiac. Keďže mám cytológiu pozitívnu na vírus HPV lekár mi odporúčal INDONAL, začala som s preliečovaním seba a aj manžela... menštruácia mi však mešká už tri dni, meštruašný cyklus mávam veľmi pravidelne. Môže Indonal ovplyvniť jej meškanie???

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Ilona HEGEROVÁ (23.05.2016 22:05:23)

Ne. Indonal by na opoždění menses neměl mít žádný vliv

19367Po kryoterapiiLola (19.05.2016 00:59:36)

Dobrý deň prajem. Chcela by som sa opýtať.Bolo mi doktorom odporučené podstupiť zákrok zmrazenie krčka maternice kvôli častým výtokom. 2.4. som mala poslednú menštruáciu a 13.4. som podstúpila tento zákrok..Mala som potom veľmi silné vytoky a týždeň po zákroku som aj pár dni krvácala dosť . No odvtedy som ďalšiu menštruáciu nedostala. Mám trocha obavy lebo s priateľom sme mali nechraneny styk ešte 3 dni predtým než som šla na kryoterapiu. Baby testy som si urobila minulý týždeň 3 dni za sebou ale všetky vyšli negatívne.No menštruáciu stále nemám, ale inak sa cítim fajn. Viete mi prosím poradiť či môže byť za tým meškaním menštruácie ta kryoterapia a následne krvácanie alebo je možnosť, že som tehotná aj keď testy vyšli negatívne? Ďakujem pekne

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Ilona HEGEROVÁ (20.05.2016 00:00:45)

Kryoterapie hrdla děložního se v současné době provádí jen velmi okrajově. Nicméně není důvod , proč měla způsobovat poruchy cyklu. Ideálně by asi bylo zajít za Vaším gynekologem a dle ultrazvukového vyšetření zjistit příčinu vynechávky.

19366polypandrea (18.05.2016 21:30:48)

Dobry den. Tuzim po dietatku ale bol mi zisteny polyp na vajecniku, mozem otehotniet, alebo si ho musim dat odstranit? Dakujem za odpoved.

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Ilona HEGEROVÁ (19.05.2016 23:55:47)

Za celou svoji dosavadní praxi jsem se s polypem na vaječníku nesetkala . Polypy se vyskytují v děložní , cervikální či poševní sliznici. Na vaječnících cysty, endometriomy, nádory ...

19364Ktorý výrobok je vhodný?Andrea (17.05.2016 13:24:28)

Dobrý deň, bolo mi diagnostikované HSIl ,HPV 16 a Ki67 pozit. Zároveň sa vyskytuje exofyt 4x5cm. O pár dní ma čaká kyret a konizácia.Ktorý z výrobov si mám zakúpiť?A aký je predpoklad ozdravného procesu v tomto štádiu?Veľmi pekne ďakujem

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Ilona HEGEROVÁ (17.05.2016 13:40:07)

V dané situaci je jednoznačně prioritní chirurgické excizní řešení. Z Indonalů bych doporučila Indonal Partner s resveratrolem...efekt podpůrného potravinového doplňku by mít mohl.

19362tehotenstvoanež (10.05.2016 10:00:07)

Dobrý den, uzivam indonal, chcem sa spytat ak planujem tehotenstvo treba ho vysadit ? aky vplyv ma na tehotenstvo? dakujem velmi pekne za odpoved.

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Ilona HEGEROVÁ (11.05.2016 01:45:39)

Doporučuje se vysadit se začátkem gravidity. Neexistuji studie, které by potvrzovaly nezávadnost v graviditě

19360HAK AngilettaJanka (04.05.2016 12:25:06)

Dobrý deň pani doktorka, beriem rok a pol HAK Angiletta a užila som 2 tbl.omylom namiesto jednej pri 8 tbl.Som stále chránená?Vďaka a pekný deň...

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Ilona HEGEROVÁ (04.05.2016 17:40:36)

Ano, chráněna s největší pravděpodobností jste.

19359nadjhgjhgkuhlolo (29.04.2016 08:32:01)

kfjhfkmjhfkjh ijholi hzp p hzolih lij hlijh li

odpovedať
19357HPV VIRUSMeidelline (25.04.2016 12:49:12)

pekny den vam prajem prosim vas o vas nazor.mam Hpv v pociatocnom stadiu-L sil.moj lekar mi hned navrhol konizaciu krcka a aj ockovanie.v pravom rade sa chcem opytat ci sa da toto prve stadium lecit aj inou formou ako hned operovat.lebo lekar mi nenavrhol ine moznosti ale hned zakrok.preto sa pytam lebo viacero zien ma odhovara od zakroku ze nech skusim alternativu nejaku ze mnoho zien sa uz viliecilo a nemuselo ist na zakrok.odporucali mi nejake vaginalne gulicky ktore obsahuju nejake liecive vytazky z rastlin.takze neviem ci sa na to dat...... Dalsia vec je ockovanie tiez sa pytam ci je to potrebne ked ten virus uz mam.niekto mi poviem ze je to uz zbytocne a moj lekar zas ze to musim atd...neviem co robit takujem vopred za odpovede.

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Ilona HEGEROVÁ (26.04.2016 17:02:04)

Vaše otázky jsou bez znalosti Vaší osoby konkrétně / věku, parity, nálezu předchozích cytologií, tvaru děložního hrdla, výsledku HPV testace.../ poctivě nezodpověditelné. Nicméně předpokládám, že Váš gynekolog tyto informace má a rozhoduje se podle nich. Obecně : 1.na základě jednoho nálezu OC L SIL není nutno hned provádět konisaci. 2. Vakcinace proti HPV lze provádět i u žen s HPV...a to s efektem. 3. Indonalem Partner jistě nic nepokazíte, zvláště budete-li jej užívat oba sexuální partneři.

19354NeplodnostSisi (23.04.2016 21:21:30)

S priatelom sa uz 3 roky snazime o babo..zial aj napriek dobrym vysledkom,clostyl...sa nedari.pred 8 mesiacmi sa vsak podarilo ale v 3tt samovolny potrat...odvtedy nic.moja otazka je,ze si mysllite,ze sa nam uz nepodari nikdy pocat?existuje moznost,ze len raz som zostala nakratko tehotna?dakujem

odpovedať
Odpoveď od: MUDr.Ilona HEGEROVÁ (24.04.2016 17:35:01)

Milá Sisi, s Vaší otázkou se obraťte na svého gynekologa, který Vás zná a může vyšetřit, nikoliv do anonymní indonalové poradny

19353OtazkaAnonym (23.04.2016 00:24:37)

Dobry, mam otazku ak som panna a skusali sme to druhy krat no stale to bolelo, jasne ze krvacam po tom a nedosli sme az po koniec a neurobil sa do mna.... Je moznost otehotnenia? Dakujem za odpoved

odpovedať
Odpoveď od: MUDr.Ilona HEGEROVÁ (24.04.2016 17:33:18)

Pokud jste styk neměli nijak chráněný, tak ano, možné to je.