Poradňa

Napísať príspevok
X Pridať príspevok
Toto meno sa zobrazí v poradni
 
X Pridať príspevok
Odpoveď na tému:
Toto meno sa zobrazí v poradni
 
19523cystaMária (29.11.2016 18:08:07)

Dobrý večer! Chcela by som sa opýtať kupila som si indonal a na škatulke sa píše že nieje vhodný pre ludi, ktorý berú lieky na zníženie sekrécie žaludočných štiav. Ja užívam helicid raz denne na lačno je možne užívať indonal pozdejšie po užiciť helicidu ?

odpovedať
Odpoveď od: Mária (29.11.2016 18:09:08)

za odpoveď vopred ďakujem

Odpoveď od: MUDr.Ilona HEGEROVÁ (01.12.2016 21:06:57)

Ano. Indonal se s Helicidem v zásadě nevylučuje...je jen vhodnější obě věci nekombinovat zároveň. Ideální užití je např. Helicid 1 tbl ráno a Indonal 2 cps večer.

19520zrast po gynekologickej operáciiSisa (24.11.2016 16:11:18)

Dobrý deň, poslednú dobu ma pobolieva vaječník, po včerajšej prehliadke doktor usúdil, že ide pravdepodobne o zrast. V minulom období som absolvovala dve gyn operácie. Mávam kŕče v podbrušku a občas mi je aj nevoľno. Odporučil mi, aby som išla na kontrolnú laparoskopiu. Chcem sa informovať, je to nevyhnutné? Mohol by mi indonal pomôcť vyhnúť sa tejto operácii? Alebo existuje nejaká konzervatívna metóda... Rovnako mi odporučil aj antikoncepciu, ale nie som si istá, či to bude mať želaný účinok. Ďakujem za odpoveď.

odpovedať
Odpoveď od: MUDr.Ilona HEGEROVÁ (24.11.2016 21:23:41)

Paní Siso, na Vaše otázky bohužel nejde odpovědět cestou anonymní internetové poradny potravinového produktu. Indonalem pravděpodobně nic nepokazíte, k rozrušení adhezí Vám ale jistě nepomůže.

19519BiopsiaDenisa (23.11.2016 19:35:56)

Dobrý deň,chceka by som sa opýtať,som po biopsii krčka maternice tri týždne a mám také menšie pobolievanie na pravej a ľavej a ľavej strane vaječníkoch,nebolí to pri chôdzi,ani keď niečrobílím,len keď si ľahnem a som v kľude,inak vôbec,čím to môže byť

odpovedať
Odpoveď od: MUDr.Ilona HEGEROVÁ (24.11.2016 21:21:01)

Co Vám brání zavolat si ambulance k Vašemu gynekologovi, který biopsii prováděl, a položit mu tuto otázku?

19517Děkuji za odpověďRenáta (20.11.2016 21:34:04)

Hezký večer, paní doktorko. Moc Vám děkuji za odpověď. Má gynekoložka mi nepodala žádné vysvětlení, pouze mi sestřička řekla, že se nemám bát a mám přijít za 6 měsíců na kontrolní stěr. Promiskuitní nejsem, nicméně po rozvodu jsem měla tři roky vztah s partnerem, o němž jsem se až později dozvěděla další okolnosti ..... Co se týče antikoncepčních pilulek, špatně jsem položila dotaz ... omlouvám se. Myslela jsem svůj dotaz tak, zda užívání antikoncepčních pilulek zvyšuje riziko a zda není lepší je vysadit, navíc, když jsem již bez partnera ? Paní doktorko, prosím Vás, je možné si na vlastní náklady udělat test u gynekologa na HPV ? Ještě jednou Vám moc děkuji za Vaši odpověď a za to, že tady pro nás jste, paní doktorko ....

odpovedať
Odpoveď od: MUDr.Ilona HEGEROVÁ (20.11.2016 22:23:55)

HPV-typizační test si nechat udělat můžete...vychází cca na 800, - Kč pro samoplátce. Pokud ale máte již 2x ASC US a věk nad 30 let, pravděpodobně Vám jej gynekolog provede na úhradu pojišťovnou v rámci vyžádané péče. Test ale nelze vynutit, je pouze doporučeným doplněním screeningu. Stran vysazení antikoncepce je to na Vás. V zásadě nikdy nebylo prokázáno jednoznačné ovlivnění užívání antikoncepce a progrese dysplasie děložního hrdla / snad jen cestou statisticky vyšší promiskuity u uživatelek /

19515ASC-USRenáta (20.11.2016 15:22:32)

Dobrý den paní doktorko, loni v červnu mi nevyšel dobře stěr z děložního čípku ( ASC-US), při kontrolním stěru již bylo vše v pořádku. Bohužel, teď, po roce, mi opět vyšel ASC-US. Kontrolní stěr mám mít opět za 6 měsíců. Paní doktorko, vychovávám sama tři nezletilé děti a opravdu se bojím. Jak je, prosím, možné, že v mezičase stěr vyšel dobře? Můžete mi, moc Vás prosím, poradit, zda mám vysadit hormonální antikoncepci a zda si zakoupit Indonal? Nezkreslí jeho užívání kontrolní stěr za půl roku? Ještě jednou Vám děkuji za odpověď a přeji pěkný den. Renáta

odpovedať
Odpoveď od: MUDr.Ilona HEGEROVÁ (20.11.2016 19:24:03)

Paní Renáto, Váš gynekolog Vám jistě vysvětlil, že cytologická diagnosa ASC US / atypická squamocelulární dysplasie nezávažného původu / není důvodem k obavám. Může být projevem i jen jakési ' nejistoty ' cytologického laboranta označit Vaši cytologii za normální. Nicméně při opakujícím se nenormálním odečtu bych doporučovala doplnit stěr ještě HPV testací a tím rozhodnout o míře závažnosti. Pokud by se prokázal nález HR HPV, je vhodnější k řešení problému přistupovat aktivněji a radikálněji. Pokud se riziková skupina HPV neprokáže, v zásadě stačí Indonal partner for woman a 'sledování' v podobě odběrů OC á 6 měsíců . Užívání Indonalu určitě výsledky stěrů nezkreslí. Výsledky záleží na kvalitě odběru v ambulanci, profesionalitě odečtu v laboratoři, ale hlavně na Vašem imunitním systému a Vaší event. promiskuitě...tedy nákaze HPV. Stran současného užívání antikoncepce s Indonalem není vůbec žádná potíž. Vzájemně se ani neruší ani nevylučují.

19512Krcok materniceSimona (16.11.2016 22:18:42)

Dobry den prosim vas aky je rozdiel medzi Indonal Woman a Indonal partner for woman?je to to iste?a este sa opytam mozem ho skúsiť uzivat aj bez odporucania lekarom?da sa kupit samovolne v lekarni?vopred dakujem

odpovedať
Odpoveď od: MUDr.Ilona HEGEROVÁ (17.11.2016 17:08:06)

Rozdíl je v resveratrolu / Indonal Partner/...více v zaměření proti HPV infekci. Jelikož jde pouze potravinový doplněk, lze opravdu koupit kdekoliv...lékárna, internetové obchody nebo přímo od výrobce i bez doporučení lékaře.

19511Doba uzivaniaEva (16.11.2016 12:54:41)

Dobry den prajem, Indonal som uzivala na odporucanie mojho gynekologa a aj mojej imunologicky po dobu 4 mesiacov (1 kapsulu denne). Chcem sa opytat, ci je potrebne urobit teraz v uzivani nejaku pauzu. Ak ano, na aku dobu? Kedy je najlepsie obnovit uzivanie Indonalu? (vramci prevencie) Vopred dakujem za odpoved.

odpovedať
Odpoveď od: MUDr.Ilona HEGEROVÁ (17.11.2016 17:04:03)

Doporučuje se užívání Indonalu na 3 měsíce s následnou opět minimálně 3 měsíční pauzou.

19508cystamária (12.11.2016 19:35:42)

Dobrý deň! Mám 26 a pred rokom som podstupila laparoskopicku operaciu na odsranenie cysty ovaria mala skoro 6 cm ani som netušila, že ju mam šla som na obyčajnu prehliadku. Včera som po roku šla na kontrolu ani ma nenapadlo že by sa to mohlo opakovať na lavom vaječníku znova cysta ale teraz nieje taka velka ale celí vaječník aj s cystou ma skoro cm ale pán doktor mi po dokladnejšom prezretí sono snímku povedal že ešte tam niečo je a, že to tam bolo asi aj pred rokom len mal zle otočenu sondu tak to nevidel ale dodal že nechápe ani to že to pri laparoskopii nevideli ani ostatný lekari . Povedal , že to vyzera ako krvná zrazenina ale že on nevie čo to je a povedal že počkame. Neviem čo si mám o tom všetkom mysliet nechcela by som v priebehu jedneho roka absolvovat dve operacie a nechcem čakať do neviem kedy preto sa pýtam či je vhodne pre mna užívanie Indonalu. za odpoveď vopred ďakujem

odpovedať
Odpoveď od: mária (12.11.2016 19:55:12)

ešte som chcela dodať, že moj doktor mi nikdy nerobil hormonálny obraz

Odpoveď od: MUDr.Ilona HEGEROVÁ (14.11.2016 21:11:27)

Paní Mário na co se vlastně ptáte ? Váš lékař Vám vše jasně vysvětlil. Cysty na vaječnících jsou běžnou záležitostí. Většina z nich se skutečně neoperuje, protože jsou navázány na menstruační cyklus / tzv. funkční / a vesměs se po menstruaci 'vyřeší samy' . Problémem bývají endometriální či dermoideální cysty , cysty velké / nad 4 cm /, které přetrvávají i přes hormonální léčbu , samozřejmě cysty s podezřelým obsahem. Indonalem rozhodně nic nepokazíte

19506Hpv virusJana (08.11.2016 18:37:31)

Dobry den, aky vyznam ma uzivanie indonalu pri pozitivnom hpv? Ma nejaky vyznam ockovanie? Lekar mi odporucal pri najblizsom cyto vysetreni nejake extra vysetrenie cytoligie, ktore sa extra hradi. V com je ine ako bezne? Dakujem

odpovedať
Odpoveď od: MUDr.Ilona HEGEROVÁ (09.11.2016 20:31:50)

1. Působení Indonalu na HPV : 2. Očkování proti HPV / v současné době nejúčinnější vakcínou Gardasil 9 / má velký význam, který se ubírá cestou zvyšování odolnosti proti nejčastějším rizikovým kmenům HPV a tím výraznému omezení vzniku či progrese 3. Nadstandardním vyšetřením cytologie se pravděpodobně myslí LBC / cytologie v tekuté bázi /, což je přesnější metoda využívající počítačové spoluvyhodnocení nálezu a snižující event. chybovost nesprávného odečtu. Mohl Vám ale také nabídnout možnost HPV testace, kdy některé metody tohoto testování skutečně pojišťovna nehradí.

19504cysta v prsníkuKati (07.11.2016 12:46:31)

Dobrý deň, zistili mi cystu v pravom prsníku a odporučili mi brať Indonal. S manželom sa snažíme o bábätko a moja gynekologička mi povedala, že užívanie Indonalu nie je problém. No v popise som čítala, že jeho užívanie je kontraindkáciou pre tehotenstvo. Ako je to teda? Ďakujem

odpovedať
Odpoveď od: MUDr.Ilona HEGEROVÁ (07.11.2016 20:42:22)

Indonal nemá žádné studie bezpečnosti provedené na těhotných a kojících matkách. Ačkoliv s velkou pravděpodobností nemá žádný negativní vliv, jeho užívání se v těchto obdobích nedoporučuje. Klidně jej ale užívejte do doby, než by vám event. 1 den vynechaly měsíčky a pokud tento den ověříte dle HCG testu z moči těhotenství, Indonal vysaďte. Nic tak neriskujete