Poradňa

Napísať príspevok
X Pridať príspevok
Toto meno sa zobrazí v poradni
 
X Pridať príspevok
Odpoveď na tému:
Toto meno sa zobrazí v poradni
 
4629tromobcyty a menštruáciakristina (27.09.2010 14:40:47)

Dobry den, chcem sa spytat. v juli mi bola nahodou diagnostikovana trombocytoza, 5. augusta asom začala brať tabletky tromboreductin, kt. mi aj zabrali a momentalne mam tromocyty v norme. len ma trapi posledna menštruácia, ta resp. prebehla normalne ako vždy, ale po nej resp. uz dnes je to ca 13. den mavam vo vytoku trocha krvy, nie vela a ni kazdy den. predtym som taketo nieco nemala)moze to byt zapricinene tym ze trombocyty sa mi dostali konecne do normy?(mala som ich zvysene az na 955 tis. a aviac)momentalne som mala 405tis. Dakujem.

odpovedať
Odpoveď od: (27.09.2010 17:13:44)

Príspevok bol odstránený, pretože porušoval pravidlá.

Odpoveď od: Petra Otapkova (27.09.2010 17:15:23)

Dobrý deň, nemyslím si, že hodnoty trombocytov v norme, by mali byť príčina porúch menštruačného krvácania. Ak by Vám tieto ťažkosti pokračovali aj v ďalšom cyklu - kontaktujte Vášho gynekológa a nechajte sa vyšetriť.

4625HPVJana (27.09.2010 12:53:41)

Dobry den, prosim o radu: odkedy mam noveho partnera, objavili sa mi po case genitalne bradavice.Liecim Aldarou, Indonalom, ale stale sa vracaju.Na krcku mam tiez pozitivny nalez rizikoveho HPV.Partner nikdy ziadne priznaky nemal.Je nutne, aby sa nechal vysetrit a tiez sa liecil (Indonalom)? On totiz vaha, ci to ma zmysel, ked mu fyzicky nic nie je a navyse sa ten virus neda vyliecit. Neviem, co s tym dalej.Dakujem pekne

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (27.09.2010 13:14:54)

Dobrý deň, ak máte príznaky recidivujúcej infekcie HPV rozhodne je vhodné podľa mňa vyšetriť aj partnera. HPV infekciu môže prenášať a nemusí mať pritom žiadne klinické príznaky ani ťažkosti. HPV infekcia je prenosná pohlavným stykom, preto by som tiež doporučila v čase akejkoľvek liečby mať prezervatívom chránený pohlavný styk.

4623genitálne bradaviceula (27.09.2010 11:46:55)

Mám otázku, v minulosti som mala genitálne bradavice, no po liečbe a následnom odstránení laserom som sa ich zbavila a zatiaľ mám pokoj. Momentálne som v 1.trimestri tehotenstva, no všimla som si, že manžel ma na predkožke malé bradavičky - môže ísť o kondylómy, keďže to je vírosuvé ochorenie a ja som ich predtým mala? Nemôže to ohroziť zdravie dieťaťa ak s manželom vedieme sexuálny život?

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (27.09.2010 12:56:46)

Dobrý deň Ula, ak máte podozrenie, že manžel má na predkožke kondylomatózne výrastky, rozhodne by som Vám odporučila mať prezervatívom chránený pohlavný styk. Ak by ste mali nejaký rozsiahly kondylomatozny výsev na genitále v čase pôrodu, mohlo by to mať vpylv na spôsob vedenia pôrodu. Doporučte manželovi, aby užíval Prípravok Indonal man 2x1 tbl p dobu 3 mesiacov. Pekný deň

4621Antikoncepcia ArtiziaMariiiiana (27.09.2010 11:02:40)

Dobrý deň. Dnes mi bola predpísaná antikoncepcia Artizia, no nikde o nej nie je akosi písané. Je to nová antikoncepcia,.?...alebo ako...a mala by ešte jednu otázku,.ja ju vlastne začnem brať v prvý deň mojej menštruácie...ešte len s ňou začínam, takže to znamená že treba zo začiatku použiť aj inú ochranu, alebo netreba?...a tá 7 dňová pauza je na tom ako...tam treba, alebo netreba...Ďakujem za radu...

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (27.09.2010 13:17:01)

Dobrý deň, Artzia nie je veľmi frekvetný prípravok, ide zložením o napodobeninu prípravku Logest, len ho vyrába iný výrobca. Chránená pred otehotnením ste po užítí 5 tabletky.

4618sex a antikoncepciaPatrik (26.09.2010 15:07:50)

Prosím o pomoc. Som muž a mam priatelku a obaja mame strašnu chuť na sex. Ona je slobodna matka 5 ročneho syna a ja zase mam 2 ročnu dceru, ktora je s ex. Sučasna priatelka - slobodna matka si sama zadovažila od lekara gynekologa antikoncepčne tabletky BELARA. Priatelka je uplne zdrava, no antikoncepciu ešte nevyskušala. Chceli by sme mať nechraneny sex a aj viac krat do nej ejakulovat. No mam aj ja a aj ona obavy aby neotehotnela. Prosím o pomoc a radu. Dakujem.

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (27.09.2010 11:48:47)

Patrik, teším sa, že aj muži sledujú ' babské diskusie':) Odpoveď na Vašu otázku je ale jednoznačná, ak chcete mať nechránený pohlavný styk a ejakulovať do partnerky a nechcete, aby bola tehotná - potrebujete antikoncepiu, lebo ak ste obaja zdraví - a asi áno ak máte obaja dieťa s iným partnerom, je iste len otázka času, kedy by znovu priateľka otehotnela. Optimálne je asi nasadenie antikoncepčných tabletiek. Pekný deň.

4617OtázkaAlena (26.09.2010 14:47:54)

Dobrý den. Už dlhšiu dobu som nebola u žiadneho lekára mimochodom mám zistenu sklerozu multiplex a mám vážne podozrenie že som tehotná aj napriek tomu že každý mesiac som mala pravidelne menštruáciu aj ked sa mi zdá že slabšiu a kratšiu ako obvykle, ale mám taký pocit ze som už asi dlhšiu dobu tehotná vzhľadom na rastuce brucho,nevoľnosti a podobne...len stále som menštruáciu mala a tak som tomu neprykladala žiaden význam a tak sa len chcem opýtať či je možné poškodenie plodu ked beriem veľa vitaminov veľmi veľa, a veľa liekov a to konkretne:Imuran 2x, Acidum folikum 1x, Vesel Due 2x,Mirzaten 1x, Fevarin 3x, Atarax 3x a veľa veľa vitamínov, ďakujem za porozumenie a už vopred vám dakujem za odpoved....

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (27.09.2010 11:45:17)

Dobrý deň pani Alena, v každom prípade najskôr navštívte gynekológa, aby Vás vyšetril a potvrdil resp. vyvrátil tehotenstvo. Ak budete tehotná v ďalšom kroku treba konzultovať Vášho ošetrujúceho neurológa ohľadom ďalšej liečby. Treba zhodnotiť či niektorý z liekov, ktoré ste užívali majú teratogénny účinok na plodu, event. aj v spolupráci farmakológa. Držím palce, chodťe na vyšetrenie čím skôr.

4616Dobrý deňViktória (26.09.2010 12:59:54)

Prosím vás, pred mesiacom som mala chránený pohlavný styk prezervatívom. Bolo to asi dva dni pred tým ako mi mala začať menštruácia.. Ale menštruácia neprišla. Posledná menštruácia mi končila asi pred 20 dňami a bola dosť silná.. asi 5 dní som mala neskutočne silnú menštruáciu..a potom ešte niekolko dní slabla. Teraz v týcho dňoch by som odvtedy mala dostaŤ už druhú menštruáciu ale zatial nič neprichádza..Nemala som žiadne tehotenské príznaky okrem vynechanej menštruácie.. Je nejaká možnosť že som tehotná? alebo to može byť ako dozvuk nezvyčajne silnej menštruácie? vopred ďakujem za odpoveď.

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (27.09.2010 08:46:05)

Dobrý deň Viktória, asi aj vo Vašom prípade bude najlepšie zrealizovať baby test a nemusíte ďalej špekulovať. Ak Vám mešká menzes, samozrejme môže ísť o tehotenstvo - môže ísť o zlahynie barierovej antikoncepcie.

4615panenska blanaNiki (25.09.2010 23:17:18)

Dobrý deň,chcela som sa spýtať či môže nejako narušiť panenskú blanu aj prst...s priatelom sme neni zataiľ ešte pri pohlavnom styku...ale iba pri prstoch..môže sa nejako narušiť?..dakujem

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (27.09.2010 08:25:02)

Áno Niki, panenskú blanu je možné narušiť aj prstom.

4612neistotaIveta (25.09.2010 14:33:21)

Dobrý deň.Chcem sa opýtať aká je šanca otehotnenia ak som sa chytila chlapcového penisu ..asi tak na 10 sekúnd a neurobil sa .. Neskor som ho chytila za ruku a on ma po čase prstoval.Je tam šanca otehotnenia ?Aj ked viem ,že som si ruku určite o niečo utrela a viem ,že sa neurobil ?

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (25.09.2010 20:10:34)

Ivetka, k otehotneniu môže dôjsť ak sa spermia spojí s vajíčkom, a je v celku jedno ako sa tam dostane:) Ale to čo som prečítala, by bolo také tehotenské sci-fi:) Myslím, že po tejto príhode sa nemusíš tehotenstva obávať.

4608Deflorácia panenskej blanyAngie (25.09.2010 00:27:08)

Dobrý deň, mám problém, ktorý ma už dlhšie veľmi trápi. Budem mať 19 rokov a pred rokom som podstúpila chirurgickú defloráciu panenskej blany, keďže som mala bolesti, aj keď do vsunul dva prsty o sexe ani nehovoriac. Nedostal sa do mňa. Pár dní po zákroku sme sa však rozišli, a keďže záujem o sex na jednu noc som nikdy nemala, nechala som to tak. Teraz mám však znova priateľa, s ktorým sme spolu už pol roka, no pri pokuse o pohlavný styk som mala znova veľké bolesti a museli sme ho prerušiť, no pritom som bola úplne uvoľnená a chceli sme to. Taktiež sa zopakovala situácia s pettingom, nepríjemný pocit som mala už pri jednom prste. Mohla sa blana po deflorácii znova zúžiť? Čo mám robiť? :( Ďakujem.

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (25.09.2010 08:04:57)

Dobré ráno Angie, viete všetko je možné, aj keď nepredpokladám, že po chirurgickej incízii ( narezaní) panenskej blany, by sa vchod do pošvy znovu zúžil. Aj keď je zvláštne, že nepríjemný pocit máte už aj pri zasunutí jedného prsta. Samozrejme, že existujú zhrubnuté panenské blany, ktoré bránia styku. Na Vašom mieste by som určite navštívila gynekológa-alebo gynekologičku, je vhodné vyšetrenie a konzultácia. Avšak veľmi veľa urobí aj Vaše vnútorné rozpoloženie- viete ak ste napätá už vopred a bojíte sa bolesti a toho, že to znova nepôjde, určite to veci neprospeje. Zrealizujte najskôr vyšetrenie, aby ste naozaj mali vylúčenú nejakú zdravotnú príčinu problému. Ak sa ukáže, že otvor nie je zúžený, nechajte si s partnerom viac času, veci nasilu neurýchľujte, niekedy ten ' správny moment na prvý sex ' príde nečakane práve vtedy, keď ho vôbec nebudete očakávať.