Prihlásenie / Registrácia
Nesprávny email alebo heslo!
Ešte nemáte účet? Zaregistrujte sa

Poradňa

Napísať príspevok
X Pridať príspevok
  Toto meno sa zobrazí v poradni
 
X Pridať príspevok
Odpoveď na tému:
  Toto meno sa zobrazí v poradni
 
4371Je mi lepšieMišela (20.05.2010 10:38:47)

Dobrý deň prajem, indonaL som začala užívať v decembri. Mam cystu na vaječníku. Mala som veľmi veľké bolesti, ale môj pôvodný lekár mi neodporúčal operáciu, ale tak tiež mi s tým nič nerobil a na kontrolu som mala ísť o pol roka čo bude teraz. Keďže sa mi to zdalo byť veľmi neskoro, našla som si na internete indonal a objednala. Cítim sa lepšie, prestala som priberať z hormónov a konečne sa mi vrátila aj men. Určite aspoň z vlastnej skúsenosti indonal odporúčam všetkým, ktoré majú podobné probl. alebo sa chcú len chrániť.Ďakujem indonalu.

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Maličkayová (23.05.2010 15:54:36)

Vďaka za príspevok , teším sa s vami.

4370HPV IIIAAndrea (17.05.2010 22:12:41)

Dobry den, doporucili ste mi na horeuvedenu diagnozu nasledovne: Odporúčam vám obom Indonal Partner, rozhodne zdravý spôsob života, vylúčiť škodliviny, stres... Ak plánujete v krátkej dobe graviditu , tak časté kontroly, ak nie, zvážiť operačné skrátenie krčka maternice po predchádzajúcej typizácii vírusu - čiže určení rizikovosti HPV. Indonal sme obaja zacali brat, chcem sa ale spytat aky vyznam a dosledok by malo skratenie krcka maternice - znemoznilo by otehotnenie do buducnosti alebo by iba zeliminovalo a odstranilo virus? Dakujem

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Maličkayová (23.05.2010 15:53:15)

Konizácia - skrátenie krčka maternice by odstránilo poškodené tkanivo. Gravidite by nič nestálo v ceste.

Odpoveď od: Eva Héžely (29.05.2010 21:10:07)

Mala som rovnaku diagnozu a po konizacii mi ostal krcok na 3,5-4cm. Mam po 40., chceli sme si urobit s manzelom radost a tehotenstvo som vydrzala so skratenym krckom s medziprestavkami na udrziavani v nemocnici do 38.tyzdna tehotenstva. Narodil sa nam zdravy chlapcek. Nebojte sa Andrejka, vsetko sa da zvladnut, pozrite na nas a moj vek. Konizaciu mi robili v 28 roku a odvtedy je vsetko O.K. Drzim palce E.H.

4369Otazkapalo (17.05.2010 08:39:02)

Dobry den Pani doktorka V okolí penisu s mi vyskytli bradavice,ale postupne pozorujem ich ustupovanie.Začínam brať indonal a zatial som lekára nenavštívil ale v blízkej budúcnosti sa chystám.Ak mi môžte poradiť približne o aký typ HPV môže íst? Ďakujem

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Maličkayová (23.05.2010 15:50:36)

Zistiť podtyp HPV je možné len laboratórne,berte ďalej Indonal až do úplného vymiznutia kondylómov.

4368pravdalucia (16.05.2010 18:25:58)

dobry vecer pani dochtoka.spzorovala som si v mieste kde ma to svrbelo take ako bradavicka.A svrbi to a zvedcuje sa to.uz viac krat som to ukazovala gynekologovi.a on nic tam nevidi.ale ja vydim ze sa to zvedcuje a svrbi to.mam strach ze je to ono.a mi sa pokusame o babo.a co mam teda robit.ked sa mi to prenese az do vnutra uplne.preto som sa pitala ci sa daju zistit cytologickym vysetrenim.to bolo v poridku.som s toho psychicky na dne

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Maličkayová (23.05.2010 15:47:36)

Z popisu zrejme nejde o kondylómy, verte svojmu lekárovi . Svrbenie je asi iný problém, ten treba riešiť.

4365tehotenstvolucia (15.05.2010 20:11:44)

dobry vecer.moze sa indol brat aj v tehotenstve?

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Maličkayová (16.05.2010 17:25:46)

Nie, neodporúča sa počas gravidity .

4364otazkalucia (15.05.2010 17:29:44)

dobry den.mam otazku.moze ukazat cytologiu v poriadku a pritom mat kondylomy?alebo ked su tak cytologia to ukaze?som s toho akasi neista.

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Maličkayová (16.05.2010 17:24:48)

Kondylómy sú po prvé viditeľné a po druhé nemusia súvisieť so zhoršenou cytológiou.

4359HPVandrej (13.05.2010 06:36:01)

Dobry den,gynekolog odporucil mojej partnerke uživat INDONAL,chcem sa spýtať či ho mam spoločne s nou užívať aj ja.

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Maličkayová (14.05.2010 21:34:21)

Ak ho má partnerka na HPV tak rozhodne áno . Ak na iné problémy , môžete preventívne Indonal Mann.

4358infekcieLucia (10.05.2010 16:24:32)

dobry den pani dochtorka.Mam stale opakovane vaginalne infekcie.preto chcem vediet ci nemam uzivat indol 3 pretoze lieky na imunitu mi moc nepomahaju

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Maličkayová (14.05.2010 21:32:30)

Odporúčam spolu s posilnením imunity , braním probiotík aj cielenú liečbu podľa výsledkov kultivácií.

4357rada (06.05.2010 11:28:45)

dobry den pani doktorka, bola som na vysetreni a mala som taketo vysledky..v pravej axille Lu nezvacsene, na pravom prsniku rozh. HQ hypoechogenny utvar 3,5 mm, charakteru FIA. od novembra do januara som brala indonal woman.februar a marec som nebrala...a teraz v maji som ich zacala brat, chcem sa opytat ci mam znova vybrat cele trojmesacne balenie? na kontrolu chodim kazdy pol rok..aj v druhom prsniku ma pobolieva obcas nizsie pod pazuchou s boku..aj chcem sa opytat ci mozem s tymto chodit do solaria?dakujem

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Maličkayová (14.05.2010 21:29:17)

Indonal môžete brať opakovane - tri mesiace, solárium neodporúčam.

4356otazkaandrea25 (04.05.2010 15:12:17)

Dobry den,co by sa stalo, keby som sa dala zaockovat proti tetanu a bola by som tehotna? S manzelom sa totiz pokusame o dieta. A zaockovat som sa mala dat uz pred rokom, ale koli teplotam som nemohla. Dakujem za vasu odpoved.

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Maličkayová (14.05.2010 21:26:18)

Očkovanie v gravidite sa neodporúča.