Prihlásenie / Registrácia
Nesprávny email alebo heslo!
Ešte nemáte účet? Zaregistrujte sa

Poradňa

Napísať príspevok
X Pridať príspevok
  Toto meno sa zobrazí v poradni
 
X Pridať príspevok
Odpoveď na tému:
  Toto meno sa zobrazí v poradni
 
4207male cysty na vaječnikochSimona (03.02.2010 22:20:51)

Dobrý deń pani doktorka,mam 20 rokov a včera som bola na preventivnej prehliadke u môjho gynekologa a zistil mi na oboch vaječnikoch male cysty ...ako liečbu mi predpisal antikoncepciu CHLOE ,chcem sa opytať či prave antikoncepcia mi nato pomože?a či by nebolo vhodne začat brať aj tento vaš pripravok -,,INdonal woman,, ,možem sučasne začat uživať aj antikoncepciu a aj indonal woman? dakujem za odpoved:)

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Maličkayová (07.02.2010 15:47:56)

Antikoncepcia má svoje miesto v liečbe a prevencii cýst, kľudne môžete Indonal spolu s ňou.

4206Kondylomymonika (03.02.2010 19:58:23)

Dobry den, mam kondylomy na genitaliach, bola som 3x na osetreni dusikom a uzivam aj Indonal, myslim, ze sa to postupne zlepsuje. Chcela by som ale vediet ako zabranit tomu aby sa mi tieto problemy vracali, kedze ma tym asi nakazil moj terajsi partner? Uvazujem nad vakcinou Silgard, ochrani ma aj pred tym typom virusu ktorym som sa uz nakazila a kond. sa znovu vytvarat nebudu?? Za odpoved Vam velmi pekne dakujem :)

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Maličkayová (07.02.2010 15:46:13)

Uvažujete správne, ak pridáte k tomu čo robíte ešte vakcínu, zostane len liečba partnera. Viac už nie je možné.

4205indonalivka (01.02.2010 21:12:54)

dobry den pani doktorka , boli mi zistene kondylomi , ktore mi chirurgicky odstranili. ale zostala mi jedna bradavicka pri konecniku, mozete mi povedat ako sa odstrani? a chcem sa spytat ci by mi indonal pomohol , proti dalsiemu vyskytu kondylomu, kedze som uz asi jeho nositelkou, dakujem.

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Maličkayová (07.02.2010 15:41:51)

Ideálna kombinácia je chirurgické alebo mechanické odstránenie a preventívne užívanie Indonalu.

4204Potvrdenie HPV II.Laura (30.01.2010 14:25:25)

Ďakujem pani doktorka za odpoveď zo dňa 29.1. Chcem sa ale opýtať, môžem si teda dať urobiť nejaké vyšetrenie konkrétne na potvrdenie HPV? Mimo preventívnej prehliadky? A ak vírus nesúvisí so striedaním partnerov, resp. neverou ako ste písali, z čoho to môže človek dostať? Ďakujem za odpoveď.

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Maličkayová (07.02.2010 15:40:08)

Ak výsledok cytológie nepotvrdí prítomnosť HPV nie je dôvod robiť ďalšie vyšetrenia. Prenos HPV je možný pohlavným stykom a kontaktom genitálií, no od nakazenia po potvrdenie vírusu môže uplynúť rôzne dlhá doba.

4197CIN IIHanka (26.01.2010 23:06:56)

Pani doktorka -mám k Vám jednu otázku a prosbu o odpoveď. Na preventívke mi zistili CIN II. Lekár mi povedal, že je to v poriadku. Je to pravda? / Indonal užívam už druhý krát po predpísanom prerušení/ Ďakujem Hanka

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Maličkayová (29.01.2010 16:56:44)

Ak je takýto výsledok prvý krát, je to v poriadku,zopakuje sa o 3-4 mesiace, resp.po dobratí Indonalu . Ak je opakovane , je potrebné typizovať HPV a plánovať riešenie.

4196INDONALLea (26.01.2010 22:56:37)

Už som dlho nebola na porade pani doktorka, Mám 59 rokov a ku gynekologovi chodím pravidelne každý pol roka. Indonal som užívala pred rokom a myom na maternici sa mi výrazne zmenšil až môj gynekolog bol veľmi prekvapený. V poslednej dobe sa mi na veľkom ohanbí / z vnútornej strany /urobili podkožné hrčky , ako špendlíková hlavička. Na každej strane jedna. Čo to môže byť? Nebolí ma to len mám obavy. Neviem ako vyzerajú kondylomy. Nemôže to byť následkom užívania INDONALU?.

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Maličkayová (29.01.2010 16:54:06)

Kondylómy skôr vyzerajú ako výrastky, vidno ich zvonka. To čo opisujete budú skôr tukové nádorčeky alebo zarastené chĺpky. Užívaniu Indonalu by som to nepripisovala.

4195Potvrdenie HPVLaura (25.01.2010 15:03:46)

Dobrý deň p. doktorka. Od svojich 18 rokov (mám 30) pravidelne 1xročne absolvujem gyn. prehliadky vrátane cytológie. Doteraz všetky boli v poriadku. Napriek tomu posledný rok som bola na viacnásobnom odstránení bradavíc na genitáliách. Doktorka povedala, že sú to kondylómy. Na moju otázku, či môžem mať HPV odpovedala, že je to vírus, ktorý sa môže a NEMUSÍ odhaliť pri vyšetrení. Dosť ma to zarazilo, pretože výsledky z cyto som brala na 100% spoľahlivé. Neviem, čo obsahuje takéto vyšetrenie, na aké choroby sa stery odoberajú. Je teda pravda, že aj napriek tomu, že mám výsledky v poriadku, môžem mať HPV vírus? Mám partnera už 9 rokov,takže nemôže ísť o striedanie partnerov...ďakujem za odpoveď.

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Maličkayová (29.01.2010 16:50:53)

Áno, vaša lekárka správne povedala že môžete mať HPV a normálnu cytológiu. Vírus môže ticho čakať v organizme roky. Nesúvisí so striedaním partnerov alebo s neverou. Nie všetky cytologické laboratóriá vyhodnocujú prítomnosť vírusu . V poslednom čase už viaceré signalizujú aj podozrenie na vírus.

4194povzbudenie pre ostatné ženy gaby50 (24.01.2010 11:52:08)

zaciatkom decembra 2009 mi lekar diagnostikoval na sonografii cystu na vajecniku s priemerom 6 cm. Vytlacil mi aj foto z pocitaca. Hrozila mi znovu operácia. Okamzite som nasadila Indonal Woman 3 x denne 1 tabl. Na kontrolnom vysetreni po 5 tyzdnoch lekar konstatoval, ze cysta tam uz nie je. Sám bol velmi prekvapeny s tymto vysledkom. Keby som nemala to foto zo sono, tak si myslim, že sa predtým pomýlil. Som nesmierne rada že Indonal mi pomohol a želám všetkým ženám, aby nestrácali nádej. Držím Vám všetkým palce. gaby50

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Maličkayová (29.01.2010 16:44:06)

Ďakujem za príspevok.

4193kvasinková infekcia Radka (23.01.2010 18:40:08)

Dobrý večer pani doktorka, mojim problémom je opakovaná kvasinková infekcia. V poslednej dobe som však prišla na to, že vždy po pohlavnom styku mi pošva sčervená a začne vonkajšie okolie páliť a svrbiť. Dokonca aj vtedy, keď nepríde ku klasickej súloži, ale len k draždeniu prstom. Môže aj toto spôsobiť kvasinkovú infekciu? Alebo je to len nejaký zápal spôsobený mechanickým dráždením? Už som užívala všetky možné preparáty a vždy sa mi to vráti.Ďakujem za odpoveď.

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Maličkayová (29.01.2010 16:43:08)

Vysvetlením je prekrvenie genitálu pred a pri styku. Ak boli robené kultivácie , boli prítomné len kvasinky ? Môžete reagovať aj na partnera. Nemá alergiu, ekzém, kvasinky ... Nestačí opakovane užívať rôzne preparáty, je potrebná dlhodobá schéma liečby kvasiniek.

4192CystyViktoria (21.01.2010 13:48:39)

Dobrý den!Chcela by som sa opýtať, či by pomohol INDONAL MAN na cysty na semenníkoch? Dakujem

odpovedať
Odpoveď od: MUDr. Maličkayová (29.01.2010 16:39:08)

Áno , môže pomôcť.