Prihlásenie / Registrácia
Nesprávny email alebo heslo!
Ešte nemáte účet? Zaregistrujte sa

Poradňa

Napísať príspevok
X Pridať príspevok
  Toto meno sa zobrazí v poradni
 
X Pridať príspevok
Odpoveď na tému:
  Toto meno sa zobrazí v poradni
 
4154radameggy (01.01.2010 14:25:04)

chcela by som sa spytat....chcela by som si kupit indonal no neviem ci Woman alebo Partner..kedze mam hpv a bola mi zistena histologiou dysplazia CIN 2-3, asi by bolo lepsie woman ale chcela by som to uzivat spolocne spartnerom, ktory ma tiez hpv...prosim napiste mi ci si mame objednat obaja Partner alebo ja Woman a on Men

odpovedať
Odpoveď od: doktor (03.01.2010 09:22:39)

Ak máte obaja HPV, ideálny je Indonal Partner.

4153info sona (31.12.2009 17:59:37)

dobrý denchcem sa spýtať, ak mi zistili hpv, či je lepšie prestať s pohlavným stykom s partnerom, od ktorého som ho získala? nakoľko sa píše, že ani kondom nechráni pred získaním tohto virusu. môžem aj ja nakaziť napr. iného partnera týmto vírusom.dakujem

odpovedať
Odpoveď od: doktor (03.01.2010 09:21:32)

Akú máte istotu, od koho máte HPV ? Ak meníte partnera , môžete ho nakaziť a kondóm vás neochráni.

4149radaSony831 (30.12.2009 13:08:36)

dobry den.mam 25 rokov.mam opakovany vysledok Pap3A plus poz.na HPV 16,18...doktor mi chce robit knips frakcio kyretaz pod uspatim.naposledy mi bral ster v nov.vysledky prisli v dec.a riesit to chce v jan...ked som mala prvy krat zle vysledky brala som indiónal woman a nic sa nezmenilo...teraz beriem mumio,kys.listovu,multyvit.,vit.c a chcem sa spytat ci sa neda este 3 mes.pockat so zakrokom,ist na stery a ked budu vysletky treti krat PAP3A tak potom robit zakrok knips...alebo si myslite ze za 3mesiace sa moze pri tejto liecbe stat,ze vysledok bude horsi ako papa3A?pretoze to by mi uz asi robili biopsiu a tomu by som nechcela ked som este nerodila...som zmatena,neviem co urobit ci pockat dalsie 3mesiace....,alebo si mam ist dat urobit ten knips...co je podla vas lepsie?este sa chcem spytat co ak teraz otehotniem?uz rok sa s manzelom pokusame mat babo...dakujem za odpovede...

odpovedať
Odpoveď od: doktor (30.12.2009 19:05:46)

Ak bol výsledok opakovane pozitívny, odporúčam absolvovať navrhnuté riešenie s prípadnou konizáciou, po ktorej bude možno ľahšie otehotnieť. Aj problém krčka môže brániť gravidite.

4148davkovanie indonalubea (29.12.2009 19:10:29)

aké je davkovanie indonalu pri vahe 130 kg?

odpovedať
Odpoveď od: doktor (30.12.2009 19:02:30)

Odporúčam po 3 kapsule denne.

4147hormonálna rovnováhaBetka (29.12.2009 12:23:51)

Dobrý deň !Mám 42 rokov a 3 mesiace som užívala indonal do 16.10.2009z dôvodu malého myómu v maternicia fibroadenómov v prsiach. Prvý menzes som mala pa 15 dňoch od vysadenia indonalu na 30 deň cyklu. Druhý menzes na 22 deň cyklu. Počas tohto obdobia ( 2 mesiace), keď som indonal už neužívala som mala napnuté a boľavé prsia, ako keby som bola 1 až 2 týždne pred menzesom. Teraz mi mešká menzes už 12 dní, čo u mňa nebolo zvykom a prsia ma prstali bolieť 2 týždne pred očakávaným menzesom. Mohlo mi spôsobiť meškanie menzesu užívanie indonalu z dôvodu hormonálnej nerovnováhy, nakoľko som mala problémy po skončení užívania aj s prsiami ?Tehotenský test negatívny.

odpovedať
Odpoveď od: doktor (30.12.2009 19:00:48)

Ste v období , kedy môžu začať prvé príznaky klimaktéria . Poruchy krvácania môžu počas užívania Indonalu nastať , no aj ustanie bolestí prsníkov by som pripísala Indonalu. Ak menses nechodí , je vhodné palpačné i ultrazvukové gynekologické vyšetrenie.

4141Zväčšené uzlinyJANA (27.12.2009 15:02:14)

Dobrý deň,Mám zistené zväčšené uzliny na slabinách, v krku, a aj v bruchu .Lekárka mi povedala, že sú nutné podrobnejšie vyšetrenia okrem iného aj gynekologické a tak sa chcem opýtať z čoho to môžem mať a čo mi môže hroziť a či môžem niečo robiť aby sa tie uzliny nezväčšovali .Ďakujem za odpoveď .

odpovedať
Odpoveď od: doktor (28.12.2009 23:34:29)

Okrem skorého gynekologického vyšetrenia nemáte možnosť urobiť nič iné. Príčin zv.uzlín môže byť viacero, je potrebné ich postupne vylúčiť.

4140HPV PAP IIIHelena (27.12.2009 14:41:34)

Dobrý deň, ďakujem za odpoveď som po konizácii a nepotvrdila sa dysplázia CIN III ale CIN II . Lekár ktorý mi vykonal konizáciu povedal, že tá histológia vyšla tak , že CIN II su prítomné v resekčnom chirurgickom okraji a tak navrhuje urobiť kontrolný cyto a keď nevýjde dobré, tak navrhuje hysterotómiu maternice aj kvôli jej zosunu a tlačenia na močový mechúr . V tom mám dosť jasné a som rada, že ten výsledok nepotvrdil,zmeny vedúce k rakovine . Ale trápi ma to, že ako som povedala v januári som mala negatívne cyto a keďže mám manžela takže pohlavný styk mám len s ním, takže sa chcem spýtať, keďže PAP sa prenáša pohlavným stykom alebo dotykom pohlavných orgánov ako som sa mohla týmto výrusom nainfikovať ?Po Vašej rade stále užívam indonal partner hoci lekár po histológii povedal, že to nie je potrebné, manžel to zatiaľ neberie lebo ešte stále slabo krvácam a takže sa Vás chcem tiež opýtať na Váš názor, či po takejto histólógii mám brať indonal a tiež ako dlho môže ptretrvávať normálne čistenie po konizácii a čo máme robiť aby sme boli chránený ja aj manžel pred PAP ? Vopred Vám ďakujem za odpoveď a prajem veselého silvestra a šťastlivý Nový rok .

odpovedať
Odpoveď od: doktor (28.12.2009 23:31:58)

Už bolo viac krát spomenuté že obdobie pretrvávania infekcie bez jej prejavov môže trvať rôzne dlho. Špinenie po konizácii trvá rôzne dlho. Nie je dôvod na špeciálne opatrenia, ak ste po konizácii.

4139ochrana proti HPV po konizaciiMartina (27.12.2009 11:33:21)

Dobry den, chcela by som sa este opytat, som po konizacii, na OC idem po 3 mesiacoch na HPV po 6 mesiacoch. Ako mam vlastne v obdobi tychto 6 mesiacov predist opatovnemu nakazeniu virusom? Moj manzel sa obava, aby ma opat nenakazil, pokial HPV ma, aj ked si myslim, ze on ma dobru imunitu a problem bol skor u mna, nakolko som prechadzala velmi zatazovym obdobim. Kedze kondom nas neochrani, co vlastne robit? Ako je to vlastne po konizacii? Odstranenim napadnuteho tkaniva mozem toto povazovat, ze HPV virus sa vo mne uz nenachadza? Len kvoli prevencii, kde sa moze dat manzel vysetrit na HPV? Dakujem za odpovede na moje tri otazky. M.

odpovedať
Odpoveď od: doktor (28.12.2009 23:27:01)

Ochranou je len zdravý spôsob života, prevencia, zvyšovanie imunity. Tieto faktory sú dôležité aj po konizácii.Užívajte s manželom Indonal Partner.

4138myomdaniela (26.12.2009 18:37:42)

dobrý den, užívam indonal dva mesiace a myom sa mi zmenši z 5x6 cm na 4,9x5,3 cm. Lekár mi aj napriek tomu odporúča operáciu ktorej sa chcem za každu cenu vyhnuť. Chcela by som dalej užívat indonal a uvidím. Som však anemická beriem už pol roka sorbifer preto mi doporučuje operáciu.Prosím vás poradte mi čo mám robiť, menzes mám pravidelne ale trochu silnejšie ako doposial.Mám 45 rokov, som alergická na niektoré lieky, liečim sa na št. žlazu preto sa obávam operácie. Aký je váš názor prosím.

odpovedať
Odpoveď od: doktor (28.12.2009 23:23:48)

Kontrola po 2 mesiacoch je skoro, odporúča sa po 3 mesiacoch. Ak efekt nie je dostatočný, zvýšte dávku. S operáciou môžete ešte počkať.

4137doplnenie informacienemi (26.12.2009 11:57:27)

dakujem za odpoved p.Dr.,takze vlastne pravdepdobne je infikovaná a sucasne aj prenasacom kazda druha osoba,kt. uz zila pohl.zivotom len je to nedokazatelne z vyteru z cervixu,ale ak je vys. robene z DNA a vyjde neg. znamena to ze ta osoba sa nikdy s HPV nestretla?A co v pripade pozit.vysledku ma povinnost informovat partnera?je vlastne mozne aby niekto kto bol vystaveny HPV ho ma z DNA negativne? dakujem za odpoved

odpovedať
Odpoveď od: doktor (28.12.2009 23:20:49)

Asi 70 percent populácie sa stretne s HPV, záleží na imunite jedinca, ako si s infekciou poradí. Informovať o zdravotnom stave svojho partnera by malo byť samozrejmé.