Poradňa

Napísať príspevok
X Pridať príspevok
Toto meno sa zobrazí v poradni
 
X Pridať príspevok
Odpoveď na tému:
Toto meno sa zobrazí v poradni
 
4728meškanie menštruácie..Viki (07.10.2010 18:30:04)

Dobrý deň,chcem sa Vás opýtať už 18 dní mi mešká menštruácia,nemám žiadny výtok ani príznaky tehotenstva.Raz alebo dva krát ma pobolievali prsníky,ale po 9dni som si robila test s negatívnym výsledkom.Môže to byť aj kvôli tomu že som sa vrátila z dovolenky a mam aj stresové obdobie?Mám ešte počkať,alebo mám isť na vyšetrenie?ďakujem.

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (08.10.2010 17:50:26)

Dobrý deň Viki, ak máte negatívny baby test, je naozaj pravdepodobné, že na meškanie menzes môže mať vplyv jednozanče stres ale aj zmena klimatických podmienok.Ak by Vám menzes meškala viac ako mesiac ukážte sa u gynekológa- možno by potom bolo vhodné pichnúť injekciu na vyvolanie menzes.

4727bromelínNaka (07.10.2010 18:11:28)

Ďakujem pekne.Bromelín mi vždy zistili pri krvnom obraze (protilátky) pri prvej evidencii v 12 g.t.keď sa zakladá materská knižka.Mám tam poznámku bromelín pozit.,autobromelín pozit.Som sledovaná aj v hematol.ambulancii ale len počas tehotenstva.Ako som už spomenula vždy sa dozviem.Je to látka nešpecifikovaná.

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (08.10.2010 17:48:03)

Držím Vám palce, aby sa narodila zdravé dieťaťko-buďte kľudná, bude to OK.

4722bez menzesuLenka (07.10.2010 13:47:11)

Dobrý deň. Berem antikoncepciu už asi aj zo 5 mesiacov ak nie aj viacej a menzes mi chodil vždy načas vo štvrtý den v sedem dnovej prestávke... No dnes je štvrty deň a zatiál nič... Strachujem sa lebo som menzes vždy dostala už na začiatku dňa a teráz stále nič Myslíte že možem byŤ tehotná či sa ešte nemusím strachovať? Vopred ďakujem za radu

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (07.10.2010 17:35:50)

Dobrý deň Lenka, určitý výkyv menštruačného cyklu môže byť aj pri antikoncepcii. Neviem aký užívate preparát, pretože pri niektorých je menštruácia veľmi slabá, alebo dokonca až žiadna! Urobte si pre istotu baby test, a ak bude negatívny pokračujte v užívaní tak ako doteraz.

4721bromelínNaka (07.10.2010 13:41:52)

Pani doktorka.Bola by som vám vďačná keby ste mi odpovedali aspoň na druhú časť mailu.Ten bromelín asi zaskočil aj vás.Ďakujem.

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (07.10.2010 17:39:42)

Dobrý deň, neviem v akej súvislosti Vám vyšetrovali bromelín, nie je to štandardné vyšetrenie. Čo sa týka placenty na zadnej stene, neviem prečo Vám to uvádzajú medzi pozoruhodnosťami:) Patologické je ak je placenta vcestaná alebo nízko uložená, ale nidácia na zadnej stene mi naozaj nepríde pozoruhodná.

4720Iný názorBety (07.10.2010 13:36:15)

Dobrý deň, potrebovala by som konzultáciu, alebo iný názor. Môj gynekológ mi navrhol sterilizáciu. Mám 38 rokov, som zdravá, nefajčím, nepijem, nemám žiadne zdravotné problémy, citológia vždy dobrá. Mám dve deti. Beriem HAK už 13 rokov s dvoma polročnými prestávkami. Povedal, že musím prestať brať hormóny. Pôvodne mi navrhoval teliesko Mirenu, čo mi nevyhovovalo. Teraz sterilizáciu 230€ + 170€ pre neho za to, že mi to urobí. Preto sa pýtam na názor iného lekára???? Ďakujem za akúkoľvek odpoveď.

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (07.10.2010 17:26:52)

Dobrý deň, neviem aký je dôvod, že nesmiete brať hormonálnu antikoncepciu. Rozhodnúť sa pre sterilizáciu je rozhodnutie navždy. Ja by som sa priklonila asi k tej Mirene. Prečo Vám nevyhovovalo? To nie je klasická 'Dana' ako ju poznáte z minulosti!!! Mirena je výborná voľba, môžete ju mať zavedenú aj 7 rokov. Čo sa týka poplatkov 230 Eur je platba štátu, tento výkon neplatí poisťovňa a 170 Eur je pravdepodobne zmluva za výber operatéra. Rozhodnúť sa musíte sama, ale ja by som sterilizáciu volila ako poslednú možnosť. Ešte môžete navrhnúť manželovi podviazanie semenníkov - u muža je to menej invazívny výkon. Aj keď tuším manželovu odpoveď....:)

4719PCO a antikoncepciahanka (07.10.2010 12:11:23)

Dakujem za odpoved.Pre upresnenie.Mam 29 rokov,jedno 8 mesacne dieta.Dalsie babo planujeme tak za 2 roky.Problemy s menstruaciou uz od 16 rokov.Velmi nepravidelna tak raz za 3 mesiace a v poslednej dobe velmi silna trvanie tak 15 az 20 dni,bezbolestiva.Problemy aj s nadmernym ochlpenim hlavne tvar ,prsia, brucho.Zaujimalo by ma ci mercilon moze pomoct aj stymto.Ak ano po akej dobe cakat vysledky?Ak nie mercilon ktora atk je vhodnejsia?Dakujem

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (07.10.2010 17:21:45)

Dobrý deň, tak v tomto prípade po získaní podrobnejších informácií, by som zvolila antikoncepiu s antiandrogénnym efektom napr. Diane 35, po 3 mesiacoch by ste mali cítiť aj vidieť zmenu hlavne na pleti.

4712Otazka Zuzana (06.10.2010 19:17:50)

Dobry den, Doktor mi predpisal antikoncepcne tab na tyzden aby som si vyvolala menzes kedze mi meskali, povedal mi ze tehotna niesom cez ultrazvuk a ze nemam ovulaciu co som ja s tym problem nemala, ale zajtra som objednana k inemu doktorovi pretoze test mi potvrdil ze to meskanie je pozitivne. Cize som tehotna. Je moznost ze tie antikoncepcne tabletky mi nejako poskodili plod?? Dakujem

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (07.10.2010 09:50:09)

Dobrý deň, ešte som nepočula, aby sa dávala antikoncepcia na vyvolanie menzes. Samozrejme, že ak ste tehotná antikoncpciu ďalej neužívajte. Nepredpokladám, že by z pár tabletiek antikoncepcie, ktoré ste užili ako tehotná, došlo k poškodeniu plodu.

4711Meškanie menštruácieNatalia Vajetova (06.10.2010 18:03:31)

Dobrý deň, budem veľmi rada, keby ste mi pomohli riešiť môj problém. Menštruácia mi mešká už 21 dní, pohlavný styk som mala 2 krát a chránený, žiadna nehoda sa nestala. Urobila som si test a hneď po pár kvapkách sa ukázala jedna palička. Takže negatívny test. Asi pred troma týždňami, som cítila svrbenie, zrejme premnoženie kvasiniek, používala som Canesten, aj ma to prešlo. Nemôže to byť dôvod prečo mi mešká menštruácia? Nepociťujem žiadne príznaky tehotenstva, iba som prežívala asi pred mesiacom nervózne obdobie, že som prestala fajčiť po niekolkých rokoch, takže to môže byť tiež dôvod ? Inak som pokojná, lebo sa nemohlo nič stať. Vopred Ďakujem za Vašu odpoveď Natalia Vajetova

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (07.10.2010 09:54:36)

Dobrý deň Natália, liečba kvasinkovej infekcie nespôsobuje meškanie menzes, ale ak ste mali stresové obdobie,resp. ak ste prestali fajčiť ( veľmi chválim :) aj toto môže byť dôvod meškania menzes. Buď ešte počkajte, alebo navštívte lekára, nech Vám dá injekciu na vyvolanie menzes-

4710PCO a antikoncepciahanka (06.10.2010 16:48:39)

Dobry den,chcem sa opytat ci je atk mercilon vhodna na liecbu PCO.Ak nie ktore druhy su najlepsie pri tomto probleme?dakujem za odpoved

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (07.10.2010 09:56:48)

Dobrý deň Hanka, neviem presnejšie detaily ohľadom Vášho veku a celkového zdravotného stavu, ale ak neplánujete graviditu antikoncepcia je pri PCO sy. vhodná. Existujú však aj modernejšie preparáty ako sú Mercilon.

4709AntikoncepciaSasa (06.10.2010 12:57:47)

Dobry den pani doktorka. Momentalne beriem antikocepciu, ale s manzelom sme sa rozhodli mat uz dieta. Mozeme sa hned po vysadeni antikocepcie pokusat? Alebo si musi organizmus oddychnut a precistit sa? Dakujem za rada. Sasa

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (07.10.2010 09:59:03)

Dobrý deň Saša, názory nie sú úplne jednozančné. Ja osobne by som počkala na prvú menzes po vysadení a následne môžete skúšať otehotnieť. Existujú aj názory, že bezprostredne po vysadení je vyššia pravdepodobnosť otehotnieť.Držím Vám palce.