Poradňa

Napísať príspevok
X Pridať príspevok
Toto meno sa zobrazí v poradni
 
X Pridať príspevok
Odpoveď na tému:
Toto meno sa zobrazí v poradni
 
4535polygynaxzuzana (17.09.2010 15:30:34)

Dobry den. Pre opakujece sa bakterie beriem polygynax a doktor mi predpisal az dve balenia ktore mam cele vyuzivat..svrbenie ustupilo ale po jednom vyuzivanom baleni som na vnutornom pysku zbadala zvacsenie a zcervenanie az opuch...neboli to ani nesvrbi ale neviem ci to mam prave z toho lieku a ked ano tak co robit...dakujem za odpoved

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (19.09.2010 12:38:41)

Dobrý deň, môže byť, že ste alergická na nejakú zložku z Polygynaxu a z toho máte začervenanie a opuch. Ak by to bola alergia, očakávala by som, že prejav bude na oboch stranách pyskov. Ak máte neistotu vysaďte na jeden-dva dni liečbu, uvidíte či sa to zmierni alebo nie. Ak by Vám ťažkosti pretrvávali, choďte sa ukázať k Vášmu lekárovi.

4533HAK GestodetteKristína B. (17.09.2010 09:54:46)

Dobrý deň pani doktorka.Začala som užívať HAK, no neviem prečo som mala zafixované, že mi doktor povedal, že až v 4. deň od nástupu menštruácie mam začať s prvým balením.V príbalovom letáčiku však mám, že hneď v prvý deň krvácania mám užiť prvú tabletu.Tak ako mám pokračovať keď som tu prvú užila až v 4. deň.Antikoncepcia sa vola Gestodette.Chcem sa Vás opýtať aj na Váš pohľad na túto antikoncepciu.Pýtala som doktora nízkohormonálnu. Lebo dávnejšie som užívala takú, ktorá mi viac ublížila ako pomohla.Som ochotná si aj priplatiť.Odporúčite mi nejakú do budúcnosti..Ďakujem

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (17.09.2010 12:01:11)

Dobrý deň, ak ste začali 4.deň pokračujte v užívaní aj naďalej. Čo sa týka prípravku- neviem koľko máte rokov, či ste rodili alebo nerodili, ani iné údaje o Vás, ktoré sú dôležité pri výbere antikoncepcie, ale asi by som volila iný prípravok s obsahom drospirenonu napr. YAZ.

4530LIEKYEva (16.09.2010 10:53:15)

Dobrý deň. Chcem sa spýtať na užívanie vaginálnych tabliet KLION-D a antibiotík DOXYHEXAL tabs.Lekár mi povedal, že mám mikoplazmy a predpísal mi tieto lieky. Chcem sa spýtať, či možem lieky užívať spolu, nakoľko sa v infe lieku KLION-D píše, že sa má súčasne užívať METRONIDAZOL. Ďalej chcem vedieť, či lieky môžem užívať, pretože som si v 2 tehotenstve musela pichať FRAXIPARIN, tak či to nemá nejaký vplyv na tento problém. Ďakujem

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (16.09.2010 13:29:14)

Dobrý deň Eva, mykoplazmová infekcia vyžaduje naozaj liečbu celkovými - systémovými antibiotikami, Doxyhexal je jedným z liekov voľby, pričom však liečba by mala trvať až 3 týždne a paralelne by mal byť vyšetrený resp. liečený aj sexuálny partner, nakoľko ide o pohlavne prenosnú infekciu. Prečo Vám lekár predpísal aj Klion D to mi z Vašej otázky nie je jasné, ale možno vyšla z bežnej kultivácie aj nejaká iná baktéria (?!) To, že ste užívali v druhom tehotenstve Fraxiparin naozaj nemá vplyv na súčasný problém.

4522zmena haklusy (15.09.2010 17:41:17)

dobry den chcela by sem sa vas opytat presla som s diane 35 na jeanine uzivam ho necely mesiac dneska som uzila predposlednu tabletku a dostavil sa mi menzes ako ma teraz postupovat? zajtra mam uzit poslednu tabletku?alebo ako?? vcera som mala pohlavny styk a chcem sa spytat ci som bola plne chranena? a ci ece som? myslite ze to vsetko sposobila zmena HAK? dakujem za odpoved

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (15.09.2010 23:13:03)

Dobrý večer Lusy, určite doužívajte celé balenie novej antikoncepcie vrátane poslednej tabletky, Ak tabletky beriete poctivo každý deň a nezabúdate, ste samozrejme chránená aj keď ste zmenili preparát - to neznižuje účinok, buďte kľudná.

4521nenazvatelnealina (15.09.2010 16:03:26)

som na dovolenke a tak si to s priatelom uzivame naplno... po nejakych hratkach som vsak zacala krvacat. Nie je to moj prvy sex.Po nejakom case sme vsak zistili , ze to nejde z posvy, ale trci mi odtial nieco ako crievko. neviem to nazvat. je to asi 1.5 cm dlhe a koniec je cerveny. prosim poradte...neviem co s tym.

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (15.09.2010 23:10:31)

Dobrý večer Alina, píšete, že ste začali po styku krvácať, aj keď to nebol styk prvý. No ak to bol napr.jeden z prvých sexuálnych zážitkov je možné, že ste zakrvácali z hymenálneho okraja- to je okraj panenskej blany. To akože '1,5cm, dlhé črievko', ktoré popisuje by tomu mohlo zodpovedať. Sama s tým nič nepodnikajte, snažte sa užiť si dovolenku a po návrate sa ukážte u svojho gynekológa.

4520moze to byt?klaudia (15.09.2010 15:26:54)

dobry den prajem,mam na vas otazku dufam ze mi dokazete pomoct no brala som HAK 1 rok, vysadila som ju lebo som sa mocno nalievala.... po vysadeni sa mi hned dostavila mrska, to bol piatok, o tyzden v piatok som mala brat dalsie balenie ale ja uz som ho nebrala.... a v pondelok sa to stalo.... naplno, bez ochrany .... hned potom mi zacalo jemne spinenie, trva este aj dnes... teda dva dni... hm... mozem byt tehotna??? a ak je tu to percentko kedy by som mala skusit test???

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (15.09.2010 23:06:36)

Dobrý večer Klaudia, musím na úvod povedať, že slovo ' mrska ' na označenie menzes som počas svojej gynekologickej kariéry ešte nepočula:) Položili ste síce dosť hypotetické otázky čo by bolo, či by mohlo byť atď....Neviem, či som dobre rozumela tým piatkom, ale ak doberiete tabletky a po týždni v ďalšom cykle máte nechránený styk-teoreticky môžete otehotnieť. Tie najskoršie testy Vám potvrdia graviditu cca už 5 dní po oplodňujúcej súloži. Dovtedy to budete musieť vydržať...:)

4519HAKMartina (15.09.2010 11:12:55)

Dobrý den, je mozne uzit 4blistre po sebe? Akurat mi to vyslo nevhod. Viem, ze v pribalovom letaku je, ze je doporucene po 3blistroch urobit prestavku, no nemôze sa urobiť vynimka pokial je to len raz? Mohlo by to mat vplyv na moje zdravie? Dakujem, Martina.

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (15.09.2010 23:01:52)

Dobrý večer Martina, myslím, že VYNIMOČNE môžete užiť aj 4 blistre ak sa Vám menzes nehodí, ale potom by ste už naozaj mali nechať sliznicu v maternici odkrvácať.

4518nenastala menstruaciaKaja (14.09.2010 23:43:44)

Dobry den. Prosim vas o radu. Pred 5 mesiacmi som prestala dojcit svoju dcerku. Vtedy mala 15 mesiacov. Este stale nemam menstruaciu. Bola som na vysetreni, mam mierne zvyseny prolaktin. Dr. mi nasadil Parlodel, pol tabl kazdy vecer. Beriem ho druhy tyzden.Taktiez mam nizku sliznicu maternice. ( sono vysetr.) Je pravda, ze mam 5 kilogr. menej ako pred tehotenstvom. Moze byt moja hmotnost problem toho vsetkeho? Pri vyske 163 mam 46 kg. Sportujem- beh plavanie, fitness (ak mam cas). Dakujem za odpoved.

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (15.09.2010 23:00:20)

Návrat menštruácie po ukočení dojčenia je naozaj individuálny. Samozrejme zvýšená hladina prolaktínu ( aj ked nepíšete akú máte hodnotu ) môže vysvetľovať chýbanie menzes. Liečba Parlodelom je vhodná na úpravu. Nízka sliznica je pri chýbajúcej menzes typický ultrazvukový nález- ak Vám sliznica nerastie, nemá sa čo menštruačným krvácaním odlučovať ( zjednodušene povedané). Čo sa týka hmotnosti, je pravda, že u žien musí byť určité % tuku v organizme, aby menštruácia bežala normálne, preto napr.gymnastky,pacientky s poruchou výživy anorexiou - nemajú menštruáciu. Skúste sa trochu priblížiť ' predpôrodnej váhe ' , to samozrejme nechcem povedať, že sa máte teraz začať prejedať a budete mať menzes:)

4517stipaniexxx (14.09.2010 22:55:29)

pri poslednej menstruacii ma zacalo dole stipat. bezne pouzivam tampony bez problemov, ale teraz mi to prijemne nebolo. myslela som si ze je to len podrazdenie, avsak uz som dva tyzdne po a stale to nepreslo. obcas sa mi zda ze uz je to v poriadku ale stale nie je. mam to mierne ocervenane. neviem co s tym, poradite mi prosim?

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (15.09.2010 22:54:41)

Predpokladám, že máte nejaký zápal vulvy a vaginy, tým pádom aj podráždené sliznice a to Vám spôsobovalo nepríjemné pocity pri zavádzaní tampónu. Ak Vám pretrvávajú nepríjemné pocity a začervenanie ukážte sa svojmu lekárovi. Predtým, by ste mohli skúsiť užíť jednorázovo perorálny prípravok Mycomax proti kvasinkovej infekcii, ktorý je voľne predajný v lekárňach.

4512Mám strach x(Veronika (14.09.2010 16:48:35)

Dobrý deň.Chcela by som sa opýtať či po prehltnutí pánskeho semena je možnné otehotnieť...Som z toho v strašnom strese x(

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (14.09.2010 20:52:57)

Dobrý večer Veronika - kľudne sa uvoľnite a ďalej sa nestresujte:) Po prehltnutí ejakulátu určite tehotná nebudete. Prajem príjemný večer...