Poradňa

Napísať príspevok
X Pridať príspevok
Toto meno sa zobrazí v poradni
 
X Pridať príspevok
Odpoveď na tému:
Toto meno sa zobrazí v poradni
 
4505AntikoncepciaManuela Olamonová (14.09.2010 09:37:19)

Dobrý deň. Prosim Vás existuje antikoncepcia, z ktorej by sa mi zvacsili prsia, ale na inych partiach by som nepribrala? Mohli by ste mi nejaku odporucit, ktorá by bola zároven dobrá na zlepsie pleti v zlom stave a hlavne na ochranu?Mam 20 rokov, menzes nepravidelny, vlasy v dobrom stave. Dnes by som si nejaku chcela ist dat predpisat, mam ju zacat uzivat v prvy den menzesu, ze?Dakujem za odpoved a prajem pekny den

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (14.09.2010 19:06:37)

Dobrý deň Manuela, žial antikoncepcia na zväčšenie prsníkov neexistuje - verte mi, že to by všetky ženy vyzerali ako ' Pamela '. Ale existujú moderné antikoncepčené tabletky, ktoré Vám zaručia, že nebudete priberať na váhe, v tom zmysle, že nezadržujú v tele vodu, majú priaznivý účinok na pleť a eliminujú predmenštruačné príznaky. Napr. by som Vám doporučila prípravok YAZ. Pekný večer.

4503bolestikatuška (14.09.2010 01:00:27)

Dobry vecer chcem sa spytat ,mam bolesti v podbrusku akoby ma boleli vajecniky,pri sexe ma to boli zo zaciatku potom to prejde potom to zacne po pohlavnom styku a naposledy mi vyslo trosku krvi ,,mam silny vytok a dost pachnuci.bojim sa ci to nieje nieco vazne mozete mi poradit?dakujem

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (14.09.2010 04:24:55)

Dobrý večer, krvavý a páchnúci výtok z rodidiel, spojený s bolesťami v podbrušku môže mať naozaj rôzne príčiny, až po tie najzážnejšie. Neviem kedy ste naposledy absolvovali preventívnu gynekologickú prehliadku, ale rozhodne by ste mali čo najskôr navštíviť svojho lekára. Problémy, ktoré popisujete nie sú na diskusiu ale rozhodne si vyžadujú kompletné vyšetrenie.

4499kvietocek (13.09.2010 21:17:51)

Dobry vecer, dnes som si nahmatala taku malu hrcku pri posve a chcela by som vediet ci je to vazne. Vopred dakujem

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (13.09.2010 21:45:18)

Pekný neskorý večer kvietocek. Aj pri najlepšej snahe pomôcť Vám vo Vašom probléme, len ťažko je mi hodnotiť hrčku pri pošve, ak ju nevidím:) Môže to byť čokoľvek - zdúrená lymfytická uzlina, zapálený vlasový váčok- napr. po holení, alebo aj zdúrená Bartholinská žlaza a samozrejme ešte čokoľvek iné. Viem Vám len poradiť, že ak by hrčka pretrvávala, alebo rástla, prípadne spozorujete nejaké zmeny na koži nad hrčkou, najlepšie bude navštíviť lekára, aby Vás vyšetril.

4496PharmatexStevka... (13.09.2010 17:03:15)

dobry den chcem sa opytat mala som sex s použitím Pharamtex.kremom.. mohla by som otehotniet.. ked trošička semeno vošlo do vaginy,?? je to teraz asi 5 den tomu.. mozem zistit zeby som bola tehotna??? pozivala som 3krat za sebou ten krem.. mozete ma informovat?? dakujem

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (13.09.2010 18:13:05)

Dobrý deň, spoľahlivosť každej antikoncepčnej metódy je daná tzv. Pearl indexom, je určitý index zlyhania metódy. U žiadnej metódy to však nie je 100%- tým som chcela povedať, že pripadá do úvahy, že môžete byť tehotná, aj pri použití Pharmatexu. Existujú tehotenské testy, ktoré sú teoreticky pozitívne a môžu potvrdiť tehotenstvo aj 5 dní po oplodňujúcej súloži, teda ešte pred meškaním menzes. Môžete si ich zakúpiť v lekárni napr. Rapi-Preg test.

4495antikoncepsia princesss (13.09.2010 13:09:23)

Dobry den, chcela by som sa Vas opytat na antikoncepciu Vreya, gynekologicka mi ju predpisala, kvoli zvysenej hladine muzskeho hormonu a samozrejme ako ochranu proti pocatiu. V pribalenom letaku sa vsak pise, ze sa vyuziva najme pri problemoch s akne. Chcem sa vas opytat ci poskytuje dostatocnu ochranu proti otehotneniu... Dakujem velmi pekne

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (13.09.2010 21:40:33)

Dobrý večer Princesss:) Každá antikoncepčná tabletka má prvoradý účinok ochranu pred otehotnením, samozrejme za predpokladu, že ju užívate pravidelne. V tomto smere sa nemusíte báť, že by účinok nebol dostatočný. Okrem toho majú niektoré antikoncepčné tabletky aj iné pozitívne účinky - napr. na pleť, znižujú predmenštruačné príznaky atd. Môžete ich bez obáv užívať.

4494vysadenie antikoncepciedada (13.09.2010 12:48:46)

Dobry den.Chcela by som sa Vas opytat beriem antikoncepciu uz 11 rokov bez prestavky a chcela by som si ju urobit ale bojim sa koli tomu ze kamaratka si ju urobila a mala bolesti brucha zavrate bolesti hlavy.Rodinu zatial neplanujem ale zda sa mi ze po tolkych rokoch by som ju mala aspon na par mesiacov vysadit a preto by som sa chcela opytat na nejake tabletky alebo kvapky ktore by tieto vedlajsie ucinky zmiernili po vysadeni. Dakujem za Vasu odpoved

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (13.09.2010 21:36:50)

Dobrý večer Dada, neviem koľko máte rokov a aký typ antikoncepčných tabletiek užívate. Myslím však, že po 11 rokoch by snáď bolo vhodné aspoň na pár mesiacov tabletky vynechať, aby sa Vám ' naštarovala ' prirodzená hormonálna regulácia cyklu. Bolesti brucha a závrate, ktoré popisuje Vaša priateľka pravdepodobne nebudú vedlajší učinok po vysadení,ale normálne pobolievanie podbruška pri menštruácii. Klasická menštruačná bolesť reaguje dobre na bežné analgetiká a nemusíte si dopredu zabezpečovať nejaké kvapky a podobne. Poraďte sa najlepšie osobne s Vaším lekárom.

4488cysty-tehotenstvoKaszia (12.09.2010 18:36:28)

Dobrý deň! pred dvoma týždňami mi laparoskopicky odstránili cysty na vaječníkoch. Jedna však bola endometriozna cysta. Nechcela by som podstúpiť liečenie, nemám žiadne ťažkosti, a vraj tehotenstvom sa to lieči. Ako dlho musíme počkať s tehotenstvom? prvú menštruáciu som už dostala. A ako dlho po operácií môžem mať sexuálny styk? dakujem za odpoved. K.

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (13.09.2010 11:29:33)

Dobrý deň, je naozaj pravde, pokiaľ Vám diagnostikovali endometriotickú cystu, že tehotenstvo prípadné ďalšie ložická endometriozy zmierni. Myslím si, že pokiaľ nemáte iné zdravotné ťažkosti nie je dôvod tehotenstvo odkladať, práve naopak. Pohlavný styk môžete mať kľudne aj 10-14 dní po laparoskopii, ak je všetko v poriadku a dobre sa cítite.

4487Zanedbala som niečo vážne?Alexandra (12.09.2010 18:26:27)

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať,je biely bezfarebný výtok normálny? Mám 19 rokov,a tento výtok sa objavil v mojich 14tich,kedy som aj prvýkrát zašla na gynekológiu,kde ma doktorka odbavila mávnutím ruky,že to je normálne. Pohlavne žijem od svojich 15tich,a nikdy som nemala žiadny iný problém. Až doteraz-výtok zosilnel má zapách(výrazný,taký akoby kyslý)Objavil sa asi pred mesiacom a pol a liečba nepomáha.Odkedy ho mám,sexuálne abstinujem, dokonca pomyslenie na sex sa mi protiví,čo sa mi nikdy predtým nestalo a nie je to ani kvôli nejakej láske k bývalému,pretože tento problém sa objavil po jeho nevere s nie práve slušným dievčaťom. Posledný mesiac som bola mimo krajiny a pani doktorka mi pred odchodom povedala,že to určite prejde. Neprešlo, a teraz mám plne nabitý program,preto sa obraciam na Vás s otázkami;mohlo by to byť niečo vážne? poprípade vedeli by ste mi povedať,aký typ ochorenia je pravdepodobný? ak áno,môžem spraviť niečo pre liečbu sama?(medikamenty bez predpisu a pod.,vitaminy alebo typ stravy) P.S.Moje obavy zväčšuje prístup a nedobrá reputácia mojej pani doktorky,ktorú hneď ako to bude možné zmením. Ďakujem.

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (13.09.2010 11:18:48)

Dobrý deň Alexandra. Hneď na úvod Vám chcem povedať, že pošva nie je prostredie ani suché ani sterilná. Na sliznicic je prítomná normálna fyziologické flóra, vrátane laktobacila. Táto fyziologická sekrécia súvisí s pohlavným dospievaním a jeho intenzity sa mení s menštruačným cyklom- môže byť výraznejší resp. slabší. Pokiaľ je vaginálny výtok normálnej mliečnej farby, nezapácha, neštípe, nesvrbí, skrátka nespôsobuje pacientke žiadne ťažkosti- dá sa predpokladať, že je to normálna sekrécia. Ak máte pocit zápachu a iných príznakov odporúčam navštíviť gynekológa, možno by bolo vhodné realizovať odber kultivácie aj na chlamýdie, mykoplazmy, ureaplazmy. Z voľne dostupných preparátov nič nepokazíte ak si urobíte kúru Gynoflorom, ktorý obsahuje Laktobacila a podporí prirodzené prostredie a ochranu Vašej pošvy.Držím palce.

4486Mám obavy prečo mi trva menzes len 3 dnisylwia (12.09.2010 13:18:48)

dobrý deň .. chcem sa opýtať či niekto nevie prečo mi meškal menzes 3 dni ako mal a trvál len 3 dni .. mám veľke obavi že som tehotna tak prosim o niekoho pomoc že prečo som mala menzes len 3 dni ked mám zvyčajne 5 až 6 dni Ďakujem

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (12.09.2010 20:19:06)

Milá Silvia, vôbec si nelámte hlavu nad tým, prečo Vám menzes trval len 3 dni, ak ho mávate dlhšie.Inak meškanie menzes 3 dni nie je žiadna patológia, je to plne normálna fyziologia. Pochybnosti o tehotenstve vyrieši tehotenský test- urobte ho čím skôr a nebudete sa zbytočne stresovať. Ak by výsledok nebol jednoznačný navštívte gynekológa.

4485mám otázkuAurelka (12.09.2010 11:08:13)

Dobrý deň. Pred mesiacom sme mali s partnerom prerušovaný sex, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou prebehol v poriadku. Asi o týždeň na to som dostala menštruáciu podľa termínu. Bola normálna, trvala 5 dní ako vždy. Teraz mi vsak menštruácia mešká pár dní. Viem, že je ešte skoro na paniku, ale po všetkých článkoch o menštruácii počas tehotenstva, ktoré som čítala mám strach. Príznaky nemám. Mám sa obávať tehotenstva?

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (12.09.2010 20:14:11)

Dobrý večer Aurelia, máte pravdu v tom, že niektoré ženy majú menštruáciu aj počas tehotenstva. Ak máte pochybnosti kúpte si v lekárni tehotenský test - napr. Rapi-preg, ktorý je pozitívny už 5 dní po oplodňujúcej súloži a budete mať istotu. Cena testov sa pohybuje okolo 5-8 Euro.