Poradňa

Napísať príspevok
X Pridať príspevok
Toto meno sa zobrazí v poradni
 
X Pridať príspevok
Odpoveď na tému:
Toto meno sa zobrazí v poradni
 
4552OtazkaIwana (20.09.2010 09:27:37)

Dobrý deň.Chcela by som sa opýtať pred 6 mesiacmi som si dala zaviesť DANU...menštruáciu mam pravidelnú(konečne) všetko je v poriadku len som akosi stratila chuť na sex.nikdy som stým nemala problém len teraz.Môže to byt od z toho že som si dala danu? Ďakujem.

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (20.09.2010 10:33:50)

Dobrý deň Iwana, niektoré formy antikoncepčných tabletiek môžu znižovať libido - chuť na sex, ale vnútromaternicové teliesko by Vám to nemalo spôsobovať. Neviem, či náhodou nemáte zavedenú Mirenu.

4551OTAZKAAndy (20.09.2010 08:45:19)

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať ako dlho po začatí užívania antikoncepcie sa môžem s partnerom milovať bez ochrany(kondom).a ak partner ejakuluje do mňa,či nebudem môcť otehotnieť.Mám od lekára predpísanú HAK Lindynette 30.

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (20.09.2010 10:17:22)

Dobrý deň Andy, antikoncepcia ako metóda funguje od piateho dňa po nasadení tabletiek. Od toho času sa nemusíte chrániť iným spôsobom.

4548problemDominika (19.09.2010 19:52:26)

Dobry den, mam 22 rokov a prvykrat mam takyto problem. Pred tyždnom som dostala menzes a trval mi necele 3 dni,predtym som nemala ziadny takyto problem,vzdy som mala pravidelny a vzdy mi trval 6 - 7 dni.Viete mi prosim poradit co to znamena??Dakujem.

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (20.09.2010 08:41:55)

Dobrý deň Dominika, slabšia menzes pokiaľ mávate pravidelný pohlavný styk vždy môže byť aj v súvislosti s možnou graviditou. Na Vašom mieste by som urobila baby test a budete mať istotu.

4547pomocMária Dolníková (19.09.2010 18:11:34)

Chcela by som vás požiadať o radu.Mám 31rok.a už som bola 4krát na kyret a teraz mám podstúpiť operáciu maternice.Môj problém je vtom,že krvácam stále.Teraz som po zákroku(kyret)a mám slabo ružový výtok.Už som brala aj hormony po ktorých mi bolo zle a predtým som krvácala vkuse a nemala som vôbec.Tak neviem či už mám ísť na tú operáciu maternice.Ďakujem za skorú odpoveď.

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (20.09.2010 08:05:44)

Dobrý deň Mária, žiaľ neviem prečo ste 4x podstúpili kyretáž, aká bola histológia a vôbec o aký typ operácie maternice by malo ísť. Samozrejme operácie maternice je podmienená aj tým, či už ste rodili, alebo ešte plánuje dieťa. Je to tak veľa nezodpovedaných otázok, že naozaj Vám neviem poradiť. Skúste podrobnejiše popísať Váš problém, alebo sa poraďte so svojím gynekológom. Držím palce!

4540pozitivny testzuzka (18.09.2010 17:09:01)

Dobry den, chcem sa spytat na vas nazor. Menstruaciu som mala naposledy v july, nedostala som ju ani po agolutine v auguste (mam sz PCO). Domaci tehotensky test mi vzsiel pozitiny opakovane, ale hcg y krvi som mala negativne, co to podla vas znamena? dakujem

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (19.09.2010 12:03:34)

Dobrý deň, rozhodujúce je samozrejme vyšetrenie HCG z krvi. Ak je nagatívne-tehotná nie ste. Tehotenské testy sú síce vysoko spoľahlivé, ale nie sú 100%:(, je tu aj možnosť falošnej pozitivity. Možno ste mali preexpirovaný test, možno nebol pozitívny hneď - to znamená po 1 minute. Po viacerých minútach sa môže staž slabo pozitívnym z titulu rôznych chemických procesov. Samozrejme je možné, že v čase testu ste boli tehotná, ale gravidita sa prestala vyvýjať, preto HCG klesalo a nakoniec v čase testu HCG z krvi už bolo negatívne.

4539Prvá menštruáciaMária (18.09.2010 14:06:57)

Dobrý deň pani doktorka Otapková, dcérka má 10,5 roka a objavil sa u nej výtok. Podbruško ju nebolí, nemá svrbenie ani pálenie pri močení.Je to predzvesť prvej menštruácie? Nie je to skoro? Ako dlho ten výtok môže trvať? Má skorá menštruácia vplyv na rast(výšku)? Môže pri tom chodiť plávať? (Neviem si to veľmi dobre predstaviť, ale počula som rôzne názory). Ďakujem za odpoveď

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (19.09.2010 12:11:42)

Dobrý deň pani Mária, nepíšete ako je výtok Vašej dcérky sfarbený, ale ak je ružový, prípadne čokoládovej hnedej farby - môže to byť predzvesť prvej menštruácie. Vzhľadom na jej vek 10,5 roka je to pre našu populáciu v rámci normy, nemusíte sa znepokojovať. Samozrejme záleží od jej celkového vzhľadu - hmotnosti, stupňa vývoja sekundárnych pohlavných znakov. Ak sa jej už začali pomaly vyvýjať prsníky - teda dvíhať prsná žlazy - volá sa to tzv 'pupeň', začína jej pomaly ochlpenie, je to nesporný znak, že Vaša dcérka začína dospievať. Čo sa týka trvania je to individuálne ale 7-10 dní by ma neznepokojovalo. S plávaním je to problematickejšie,s menzesom do vody rozhodne nie, a používanie tampónov by som v takom včasnom detskom veku nedoporučovala. V prípade napr. plánovanej dovolenky pri mori atd. je možné menzes oddialiť pomocou hormonálnych tabletiek. Ak by ste však mali nejaké pochybnosti ohľadom jej gynekologického stavu konzultujte ambulanciu pre detskú gynekológiu. Prajem peknú nedeľu.

4538MyómIveta Čanigová (18.09.2010 00:13:03)

Pri poslednej gynekologickej prehliadke mi zistili malý myóm (podľa slov lekárky: malý myomček). Chcela by som vedieť, aká iná alternatívna liečba, než chirurgický zákrok, existuje. Mám na mysli homeopatickú alebo inú alternatívnu liečbu. Budem vďačná za všetky rady a postrehy. Ako je to s užívaním INDONALU, alebo homeopatikami AURUMMURIATICUM NATRONATUM resp. tablety HORMONATUR. Ďakujem!!!!

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (19.09.2010 12:26:53)

Dobrý deň pani Čanigová, škoda, že ste nenapísali veľkosť Vášho myomu, ale ak ho lekárka označila ako malý myomček - myslím, že je to nález naozaj zanedbateľný a skôr náhodný pre preventávnej prehliadke. V zásade ak je myóm malý a nerobí pacientke klinické ťažkosti v zmysle krvácania, predlženej menzes, bolestí v podbrušku, problémom s otehotnením resp. donosením plodu, je to vec na sledovanie a nemusí byť hneď dôvodom na paniku resp.operáciu. Samozrejme existujú aj iné formy terapie, vhodné práve pri menších nálezoch. Liečbou Indonalom počas 3 mesiacov nič nepokazíte, práve naopak! S liečbou mám u mojich pacientok pozitívne skúsenosti. Ak Vám aj myóm úplne nezmizne, môže Indonal zabrániť dalšiemu jeho rastu. Z alternatívnych metód je vhodná liečba alchemilkou. Okrem operácie v prípade väčších myomatóznych uzlov je možnosť embolizácie myomatoznych uzlov. Priznám sa, že s homeopatickou liečbou nemám skúsenosti, preto sa mi k tejto oblasti ťažko vyjadriť.Držíj Vám palce!!!

4537zufalka Petra (17.09.2010 22:22:53)

dobry vecer, mam iste problemy a to ze mam svetly vytok ruzovej farby (ako zele), nafuknute tvrde brucho, prsia zilnate a pri dotyku bolestive. pred asi 3 tyzdnami som vysadila antikoncepciu. Nasledne som mala pohlavny styk, ale az po vysadeni. Bolo to presne 11 dni po uziti poslednej pilulky. Viem, ze by to bolo skoro na priznaky, ale menstruacia mi trvala velmi krtako, nejake 3 dni a bola dost slaba. Stratila som chut do jedla, aj ked som bola vzdy papoš :) prosim Vas o radu, tehotensky test mam zakupeny cakam len na ten spravny cas. :) Vopred pekne dakujem za odpoved. Prajem prijemny vecer.

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (19.09.2010 12:32:31)

Dobrý deň, ak máte doma test-rýchlo ho choďte ocikať :) a budete mať jasno! Ak ste tehotná- už to nezmeníte, len sa to skôr dozviete a ak nie ste tehotná- budete mať pokoj duše:) Po vysadení antikoncepcie môže byť menzes slabšia, ale na druhej strane niekoré ženy aj po otehotnení ešte majú menzes, ktorá býva slabšia. Napätie prsníkov, ružový výtok a nechutenstvo môžu spadať k príznakom gravidity. Ale ak máte strach, že ste tehotná, môžete mať nechutenstvo aj zo stresu. Urobte si test!!! Prajem nech je výsledok taký aký si želáte

4535polygynaxzuzana (17.09.2010 15:30:34)

Dobry den. Pre opakujece sa bakterie beriem polygynax a doktor mi predpisal az dve balenia ktore mam cele vyuzivat..svrbenie ustupilo ale po jednom vyuzivanom baleni som na vnutornom pysku zbadala zvacsenie a zcervenanie az opuch...neboli to ani nesvrbi ale neviem ci to mam prave z toho lieku a ked ano tak co robit...dakujem za odpoved

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (19.09.2010 12:38:41)

Dobrý deň, môže byť, že ste alergická na nejakú zložku z Polygynaxu a z toho máte začervenanie a opuch. Ak by to bola alergia, očakávala by som, že prejav bude na oboch stranách pyskov. Ak máte neistotu vysaďte na jeden-dva dni liečbu, uvidíte či sa to zmierni alebo nie. Ak by Vám ťažkosti pretrvávali, choďte sa ukázať k Vášmu lekárovi.

4533HAK GestodetteKristína B. (17.09.2010 09:54:46)

Dobrý deň pani doktorka.Začala som užívať HAK, no neviem prečo som mala zafixované, že mi doktor povedal, že až v 4. deň od nástupu menštruácie mam začať s prvým balením.V príbalovom letáčiku však mám, že hneď v prvý deň krvácania mám užiť prvú tabletu.Tak ako mám pokračovať keď som tu prvú užila až v 4. deň.Antikoncepcia sa vola Gestodette.Chcem sa Vás opýtať aj na Váš pohľad na túto antikoncepciu.Pýtala som doktora nízkohormonálnu. Lebo dávnejšie som užívala takú, ktorá mi viac ublížila ako pomohla.Som ochotná si aj priplatiť.Odporúčite mi nejakú do budúcnosti..Ďakujem

odpovedať
Odpoveď od: Petra Otapkova (17.09.2010 12:01:11)

Dobrý deň, ak ste začali 4.deň pokračujte v užívaní aj naďalej. Čo sa týka prípravku- neviem koľko máte rokov, či ste rodili alebo nerodili, ani iné údaje o Vás, ktoré sú dôležité pri výbere antikoncepcie, ale asi by som volila iný prípravok s obsahom drospirenonu napr. YAZ.